Πιερία: «Είπα ότι ή θα με βρουν ζωντανό ή παγωμένο»

Τι λέει στο Star ο σκιέρ που χάθηκε από το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου

Για την περιπέτειά που έζησε στον χιονισμένο Όλυμπο, όταν χάθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίες, όπου είχε πάει να κάνει snowboard με την παρέα του, μίλησε ο 27χρονος σκιέρ, ο οποίος βρέθηκε τελικά σώος από άνδρες της ΕΜΑΚ. 

«Έκανα snowboard και κάποια στιγμή βγήκα εκτός πίστας. Πίστευα ότι όπως κατέβαινα θα ξαναμπώ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και χάθηκα. Στην αρχή πανικοβλήθηκα και φώναζα για ώρες, αλλά δεν με άκουγε κανείς», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως είπε περπατούσε για πολλές ώρες και νόμιζε ότι θα καταφέρει να φτάσει στο χωριό που έβλεπε, αλλά άρχισε να νυχτώνει. Περπατούσε για εννέα ολόκληρες ώρες και αποφάσισε ότι πρέπει να βρει ένα μέρος για να προστατευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Για καλή του τύχη βρήκε μια μικρή σπηλιά, καθάρισε με τα χέρια του τα χιόνια, άναψε φωτιά και προσπάθησε να ζεσταθεί. 

«Σκέφτηκαν ότι ή θα με βρουν ζωντανό ή θα με βρουν παγωμένο το πρωί», είπε. 

Για καλή του τύχη οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος. Του έδωσαν ζεστά ρούχα, κάτι να φάει και τον πήγαν κοντά στον αδελφό του και την κοπέλα του που είχαν τρελαθεί από την αγωνία τους. 

Η μοναδική που δεν γνώριζε τίποτα για την περιπέτειά του ήταν η μητέρα του, την οποία δεν είχε ειδοποιήσει ο αδελφός του για να μην την ανησυχήσει. Τα έμαθε όμως τα κακά μαντάτα από τους δημοσιογράφους, όταν πλέον ο 27χρονος ήταν ασφαλής. 

Ο ίδιος είπε ότι από εδώ και πέρα θα είναι πιο προσεκτικός και θα αποφεύγει τις ριψοκίνδυνες επιλογές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top