Αναβιώνει η υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη - Καταθέτουν οι μάρτυρες

Την τελευταία φορά είχε δημιουργηθεί ένταση με έναν εκ των κατηγορουμένων

Περιπολικό

Συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. 

Η ακροαματική διαδικασία περιλαμβάνει σήμερα την κατάθεση μαρτύρων, μεταξύ των οποίων είναι και αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στις έρευνες.

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Προφυλακιστέοι και οι επτά κατηγορούμενοι – Μαραθώνιες οι απολογίες τους

Απαγωγή Λεμπιδάκη:«Έκανα μπάνιο μόνο τέσσερις φορές και άλλαξα ρούχα τρεις»

Το δικαστήριο είχε διακόψει πριν τις γιορτές. Την τελευταία φορά, είχε δημιουργηθεί ένταση, κατά τη διάρκεια κατάθεσης αστυνομικού η οποία προκάλεσε την αντίδραση του 45χρονου κατηγορούμενου.

Όπως είχε γράψει το Cretalive στο ξέσπασμα του, ο 45χρονος συλληφθείς (διαθέτει αγροτικές επιχειρήσεις) έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου» και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «Λέτε ψέματα, είμαι άδικα μέσα 14 μήνες».

Το χρονικό

Ήταν 30 Μαρτίου του 2017 όταν ο  Μιχάλης Λεμπιδάκης έπεσε στην ενέδρα των απαγωγέων που τον κράτησαν όμηρο για περισσότερους από έξι μήνες. Ο 53χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν καθ’ οδόν από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα. Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική έλαβε κλήση να επέμβει καθώς δύο αυτοκίνητα καίγονταν στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι δράστες χρησιμοποίησαν το ένα για να του κλείσουν τον δρόμο και μετά έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Αφού άλλαξαν πέντε κρησφύγετα και σε διάρκεια έξι μηνών απαιτούσαν λύτρα 100 εκατομμυρίων  ευρώ, τελικά η υπόθεση απαγωγής εξιχνιάστηκε και ο Κρητικός επιχειρηματίας επέστρεψε υγιής στο σπίτι του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top