Απαγωγή Λεμπιδάκη: Προφυλακιστέοι και οι επτά κατηγορούμενοι – Μαραθώνιες οι απολογίες τους

Ως τα ξημερώματα της Κυριακής βρίσκονταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Μαραθώνιες ήταν οι απολογίες των επτά συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Οι κατηγορούμενοι, μπήκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου περίπου στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, και βγήκαν στις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, παίρνοντας το δρόμο για τις φυλακές, καθώς και οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους.

Όπως μεταδίδουν το neakriti και το cretalive, πρώτος απολογήθηκε ο ιδιοκτήτης της μάντρας, που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων. Ο 43χρονος απολογούνταν επί 2,5 ώρες, λέγοντας ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και γι' αυτό δέχθηκε να κρατηθεί εκεί ο επιχειρηματίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικά στο STAR ο αδερφός ενός εκ των κατηγορούμενων για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Αμέσως μετά, απολογήθηκε ο 40χρονος τελευταίος φρουρός του Μ. Λεμπιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη. 

Ακολούθησε ο 44χρονος επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου, ο οποίος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση. Το ίδιο και ο 22χρονος κτηνοτρόφος από τα Χανιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαγωγή Λεμπιδάκη: Απειλές για τη ζωή και την οικογένεια του δέχεται ένας εκ των επτά συλληφθέντων

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι επτά είναι:

Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Πρόκειται για τις σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαγωγή Λεμπιδάκη: Μαραθώνιες οι απολογίες – Τι είπε το άτομο που φυλούσε το «κελί»

Ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα "παιδαριώδη στοιχεία", όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Οι Αρχές πάντως συνεχίζουν τις έρευνες, ώστε να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν και στους άλλους εμπλεκόμενους, και όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να ακαλουθήσουν και νέες συλλήψεις.

Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρόνη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top