Η «Υπατία» σαρώνει και την Ήπειρο – Σφοδρή χιονόπτωση, κλειστά σχολεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τις νταλίκες

ηπειρος χιονι

Η νέα κακοκαιρία «Υπατία» είναι εδώ και «σαρώνει» Θεσσαλονίκη και Ήπειρο, όπου αυτή την ώρα σημειώνεται σφοδρή χιονόπτωση.

Από τα ξημερώματα, το χιόνι έχει κάνει την εμφάνισή του στον νομό Ιωαννίνων και τους ορεινούς δήμους της Άρτας. Συνεργεία των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να μην κλείσουν τα οδικά δίκτυα. Αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού επιχειρούν να φτάσουν μέχρι το πιο απομακρυσμένο προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ανοικτοί. 

Κλείνουν σχολεία τώρα στη Θεσσαλονίκη – Ξεκίνησε η χιονόπτωση

Έφυγε ο «Τηλέμαχος» έρχεται η «Υπατία» με χιόνια και καταιγίδες

Από τις 4 τα ξημερώματα απαγορεύτηκε η κίνηση σε φορτηγά και νταλίκες, στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Κακκαβιάς, στην παλιά εθνική Ιωαννίνων -Κοζάνης, ενώ η τροχαία σταματάει όσους κινούνται στην Εγνατία στα διόδια Δροσοχωρίου και στο Επισκοπικό της Ιονίας Οδού, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.

Τα σχολεία λόγω παγετού και χιονόπτωσης είναι κλειστά στον νομό Ιωαννίνων και στους δήμους, όπου εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Κλειστά για δεύτερη μέρα τα σχολεία σε τέσσερις δήμους του Έβρου

Κλειστά είναι σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία στους τέσσερις από τους πέντε δήμους του νομού Έβρου, καθώς ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει έως και τους -10 βαθμούς.

«Λόγω υπερβολικού παγετού, με θερμοκρασίες το πρωί στους -10 και -11 βαθμούς, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν τα παιδιά με ασφάλεια. Από τα ξημερώματα ελέγχω τους δρόμους και ο πάγος είναι υπερβολικός. Ο δήμος Σουφλίου είναι ένας από τους οκτώ μεγαλύτερους δήμους της χώρας, με ένα ιδιαίτερο ανάγλυφο, με ανηφόρες και κατηφόρες στους οικισμούς του και αυτό δυσχεραίνει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων από τον πάγο» δήλωσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 17 κλήσεις από όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο για παροχή βοήθειας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε μεταφορά 10 ασθενών σε νοσοκομεία, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για τη μεταφορά επτά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των συμβάντων που τυχόν θα προκύψουν.

Την ίδια ώρα η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών για τις μετακινήσεις τους στη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενημερώνοντας για τα σημεία όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία και τους δρόμους όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top