Χιόνια και τσουχτερό κρύο – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Τελευταία μέρα κακοκαιρίας σήμερα

Τσουχτερό και σήμερα το κρύο σε όλη τη χώρα, με τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού. Από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει βελτίωση. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς, ενώ στα βόρεια του νομού οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, πυκνότερες νωρίς το πρωί, οπότε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά τόπους στη Μακεδονία και κυρίως Θράκη, βροχές ή χιονόνερο κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα βορειότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο υπόλοιπο Αιγαίο, περιμένουμε τη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018. 

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, ενώ πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Γρήγορα ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα θα βελτιωθεί, με εξαίρεση τη Θράκη όπου τα φαινόμενα θα σταματήσουν το απόγευμα, ενώ μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Εύβοια.

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Πάντως η κακοκαιρία φαίνεται να εξασθενεί από σήμερα το βράδυ και σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων. 

Όπως είπε ο μετεωρολόγος Θ. Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από την Παρασκευή, τις πρώτες πρωινές ώρες θα αρχίσει να συννεφιάζει στα δυτικά και σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. 

Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μόνο κάποιες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. 

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος και θα επικρατούν νοτιοδυτικοί άνεμοι που δε θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Αίθριος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα την παραμονή των Χριστουγέννων με παρωδικές νεφώσεις στα δυτικά, όπως επίσης και ανήμερα των Χριστουγέννων με τη θερμοκρασία να αναμένεται μεταξύ 15 – 17 βαθμών Κελσίου. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top