Ρόδος: Προφυλακίστηκαν ο 21χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός

Μετά τις απολογίες τους και την κατ΄ αντιπαράσταση εξέτασή τους

Πρώτη δημοσίευση 17:04

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν , μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο κατηγορούμενοι, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Πλήθος κόσμου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου

Πλήθος κόσμου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου

Στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου συγκεντρώθηκε από το πρωί πλήθος κόσμου και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια, τα οποία αποφεύχθηκαν εξαιτίας της παρουσίας ισχυρής δύναμης αστυνομικών και λιμενικών. Η οργή του κόσμου ήταν έκδηλη, καθώς φώναζαν ύβρεις και συνθήματα εναντίον των φερόμενων δολοφόνων, τους οποίους και φυγάδευσε η αστυνομία. 

Ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης απολογήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί και στη 1 μετά το μεσημέρι αντίστοιχα, παρουσία και των συνηγόρων υπεράσπισης τους κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Άκη Δημητριάδη, για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Την έριξαν στη θάλασσα, καθάρισαν το σπίτι και πήγαν ξανά στην παραλία

Δολοφονία 21χρονης: Στην ανακρίτρια οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι

Των απολογιών τους ακολούθησε η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορούμενων, όπως άλλωστε είχε ζητήσει ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας. 

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του 19χρονου είχε ομολογήσει τις πράξεις τους και την εμπλοκή τους στην υπόθεση, όμως δια του συνηγόρου του έχει κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της. Από την άλλη, ο 21χρονος από την Λίνδο αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα.

Ιατροδικαστής: «Ακόμα και να μην την πέταγαν στη θάλασσα, θα πέθαινε από το χτύπημα»

Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν τόσο δυνατό που προκάλεσε στην άτυχη Ελένη, εγκεφαλική αιμορραγία. Το μέτωπο της άνοιξε σαν τριαντάφυλλο, ενώ κόπηκε και το αυτί της. Ο ιατροδικαστής Ρόδου στην έκθεση του σοκάρει. Ακόμα και να μην την πέταγαν στη θάλασσα, από το χτύπημα θα πέθαινε, επισημαίνει .Θα σωζόταν μόνο αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο.
 

Ιατροδικαστής Ρόδου: "Ερασιτεχνικά" τα χτυπήματα στην άτυχη Ελένη

«Οι εν ζωή γενόμενες κακώσεις (οι κρανιοεγκεφαλικές και του λαιμού που αποδίδονται σε απόπειρα στραγγαλισμού) προϋπήρχαν της εισόδου του σώματος στο νερό με εκτιμώμενο χρόνο πρόκλησής τους, το πολύ δύο ώρες πριν . Ήταν δε, δυνητικά θανατηφόρες κι αυτές από μόνες τους, ιδιαίτερα η εγκεφαλική αιμορραγία».

… ενώ την είχαν ρίξει στη θάλασσα, πήγαν στο σπίτι τους και κοιμήθηκαν!

Την ώρα που ο Έλληνας και ο Αλβανός απολογούνταν στην ανακρίτρια Ρόδου, οι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος έδιναν στη δημοσιότητα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας.

Τη χτύπησαν, την πέταξαν στον γκρεμό, γύρισαν πίσω, καθάρισαν, ξαναπήγαν στο σημείο και πέταξαν αντικείμενα. Δήλωσαν σοκαρισμένοι στους δημοσιογράφους, κι ενώ την είχαν ρίξει στη θάλασσα, πήγαν στο σπίτι τους και κοιμήθηκαν .

Οι αρχές εξετάζουν αν οι δύο δράστες εκμεταλλεύθηκαν την κακή ψυχολογία της Ελένης. Στα εργαστήρια έχουν σταλεί δείγματα DNA, προκειμένου να διαφωτίσουν σκοτεινά σημεία του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top