Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι αστυνομικοί

Οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή - Βρίσκονται πλέον σε θέση κατηγορούμενου

Δείτε στο video από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" τι αναφέρει αναλυτικά το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

 

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στην οδό Γλαδστώνος, την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που βρίσκονται πλέον σε θέση κατηγορούμενου, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Από τις δικαστικές αρχές, τους έχει απαγγελθεί κατηγορία για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ιατροδικαστής οικογένειας Ζακ: Οι κλωτσιές στο κεφάλι οδήγησαν στον θάνατο

Ξεσπά ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου: «Να πληρώσουν όλοι τους»

Αίματα στο πεζοδρόμιο και σπασμένα γυαλιά από την βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου μέσα από την οποία πέρασε ο Ζακ Κωστόπουλος δεχόμενος βάναυσα χτυπήματα. Φωτογραφία:Καπαντάης Δημήτρης/InTime

Οι αστυνομικοί έλαβαν κλήσεις για απολογία, μετά από ταυτοποιήσεις του επίμαχου οπτικού υλικού, που καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του 33χρονου ακτιβιστή έξω από το κοσμηματοπωλείο στης Ομόνοιας. Αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης που συναρτά ευθέως τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου με τα αποτρόπαια χτυπήματα που δέχθηκε προσπαθώντας να φύγει από το σημείο, η οικογένεια του, μέσωτων συνηγόρων της,  κατέθεσε, αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας που έχει απαγγελθεί για την υπόθεση σε βάρος του κοσμηματοπώλη και ενός ακόμη καταστηματάρχη, από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Ζακ Κωστόπουλος: ΕΔΕ και απόσπαση για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς

«Καθαρές» οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της, ως προς την αιτία θανάτου, αλλά και στο βιντεοληπτικό υλικό όπου καταγράφονται οι δύο κατηγορούμενοι καταστηματάρχες να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο ενώ προσπαθεί να βγει έρποντας από το κάτω μέρος της θρυμματισμένης από τους ίδιους, βιτρίνας του κοσμηματοπωλείου.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top