Ροδος: Τρεις προσαγωγές για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας

Στο μικροσκόπιο το κινητό της τηλέφωνο

Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου του Star

Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο βρίσκονται οι αξιωματικοί του Λιμενικού που πραγματοποιούν τις έρευνες, καθώς όπως έγινε γνωστό προσήχθησαν τρία άτομα που εκτιμάται ότι γνώριζαν την κοπέλα και είχαν μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο το τελευταίο διάστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Έλληνες κι έναν αλλοδαπό, με τους οποίους η 21χρονη είχε επικοινωνία λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. 

Ρόδος: Έγκλημα ο πνιγμός της 21χρονης φοιτήτριας; – Σημάδια στραγγαλισμού

Ο ένας Έλληνας φέρεται να μετέφερε την κοπέλα την περασμένη Τρίτη από μια καφετέρια στο σπίτι της, χωρίς να προκύπτει περαιτέρω εμπλοκή του, ενώ οι άλλοι δύο, φέρεται να έχουν μιλήσει με την 21χρονη λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. 

Όπως μετέδωσε ο Alpha, στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Λιμενικού έχουν ένα βίντεο ντοκούμεντο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο φαίνεται η 21χρονη Έλενα να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας και να απομακρύνονται.΄

Η καταγραφή αυτή έγινε την περασμένη Τρίτη, το τελευταίο βράδυ που ήταν η κοπέλα ζωντανή, αφού την επόμενη μέρα βρέθηκε νεκρή στα βράχια στην περιοχή «Φώκια», περίπου 50χλμ. από την πόλη της Ρόδου. 

Η 21χρονη βρέθηκε γυμνή και αναγνωρίστηκε από το ιδιαίτερο τατουάζ που είχε στο πόδι της. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πρόκειται για στυγερή δολοφονία, καθώς το κορίτσι φέρει σημάδια στραγγαλισμού στον λαιμό της, αλλά και χτυπήματα στο σώμα της που δεν τα προκάλεσαν τα βράχια ή η θάλασσα. 

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Το απόγευμα της Παρασκευής, δύο συμφοιτήτριες της 21χρονης, κι αφού είχε γίνει δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και αναγνώρισαν τη σορό της Έλενας. 

Πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, αλλά και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην περίεργη αυτή υπόθεση. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι της φοιτήτρια δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις, ενώ έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι με τους οποίους μίλησε η άτυχη κοπέλα. 

Ενδεικτικό είναι ότι το κινητό της τηλέφωνο, αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν από την ανεύρεση του πτώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου, έδειχνε ότι ήταν online στο facebook και μετά τον θάνατό της. Επίσης, δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της, όπως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα, ενώ ένα μεγάλο ερώτημα για τις αρχές είναι γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τον πατέρα της μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης, η 21χρονη μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και κάποια στιγμή της είπε «θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο, γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα». Από εκείνη τη στιγμή χάθηκαν εντελώς τα ίχνη της μέχρι που εντοπίστηκε νεκρή. 

Οργή για τα χυδαία σχόλια στο προφίλ της 21χρονης στο Facebook

Την ίδια ώρα αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει τα χυδαία μηνύματα που έγιναν κάτω από την τελευταία ανάρτηση της 21χρονης στη σελίδα της στο Facebook. 

Τα σχόλια αυτά έχουν γίνει από δύο προφίλ, όμως αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με δύο διαφορετικούς λογαριασμούς. 

Κάποιοι μάλιστα από τους χρήστες εξοργισμένοι έκαναν αναφορά των λογαριασμών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top