Η «Μέδουσα» κόβει τον βήχα των Τούρκων

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η Ανατολική Μεσόγειος

«Xαστούκι» για τον Ερντογάν οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Exxon Mobil για κούφιες απειλές.

Την ίδια ώρα  οι εργασίες στην κυπριακή ΑΟΖ για φυσικό αέριο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς ενώ όλα δείχνουν πως η περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου τοποθετείται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. 

Με ήρεμο βλέμμα και σχεδόν χαμογελώντας ατάραχα ο Τρίσταν Άσπρεϋ «ισοπεδώνει» κάθε υπόνοια απειλής από την πλευρά της Τουρκίας.

Σε ερώτηση του Sigmalive αν τον προβληματίζει η επιθετική στάση του Eρντογάν, ο αντιπρόεδρος του ενεργειακού κολοσσού Exxon Mobil απαντά:

«Είμαστε γνώστες των γεωπολιτικών εντάσεων σε αυτό το μέρος του κόσμου. Δεν είναι καινούριες και συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια.

Αλλά αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν από τις κυβερνήσεις μόνο. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι μαζί με τον εταίρο μας την Quatar Petroleum σε αυτό που κάνουμε. Δηλαδή τη διεξαγωγή εργασιών στο οικόπεδο "10"».

Η «Μέδουσα» κόβει τον βήχα των Τούρκων

Οι εργασίες του αμερικανικού κολοσσού προχωρούν με ασφάλεια αφού στα νερά της νοτιοανατολικής μεσογείου παραμονεύει.. η μέδουσα". Η συμμαχία Ελλάδας Κύπρου Αιγύπτου δείχνει τα κοφτερά της δόντια ενάντια σε κάθε είδους απειλή. Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης αποδέσμευσαν απόρρητο υλικό από τις ασκήσεις ετοιμότητας.  

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η Ανατολική Μεσόγειος 

Ελικόπτερα σινουκ και μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από το νερό Έλληνες και Αιγύπτιοι στρατιώτες εκτελούν "χειρουργικές κινήσεις" στο πλαίσιο της άσκησης. Το σενάριο είναι η υπεράσπιση πλωτής εξέδρας, η οποία δραστηριοποιείται στην εξόρυξη ενεργειακών αποθεμάτων.

Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μέδουσας τα τρυπάνια της Exxon Mobil έχουν πάρει φωτιά ψάχνοντας για φυσικό αέριο. Η παρουσία κοιτασμάτων, στην ευρύτερη περιοχή όπως το Ζορ δημιουργεί προσδοκίες. Οι εργασίες μπορούν να δώσουν μια νέα δυναμική και στην οικονομία της χώρας μας.

Ενδιαφέρον και για την Κρήτη

Παράλληλα η Ελλάδα  μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό παίκτη στο ενεργειακό παιχνίδι μπαίνοντας  στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Αφού και στην Κρήτη τρέχουν συμφωνίες για εξεύρεση υδρογονανθράκων.  

 

 


Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top