Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας με βροχές και κρύο

Αναμένεται και σκόνη από την Αφρική

Ζευγάρι κρατά ομπρέλα στη βροχή

Κακοκαιρία διαρκείας, με βροχές, καταιγίδες, σκόνη από την αφρική αλλά και πτώση της θερμοκρασίας εντός της εβδομάδας, είναι προ των πυλών της χώρας.

Ο καιρός αναμένεται να «χαλάσει» από το βράδυ του Σαββάτου, όπου αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά της χώρας, 

Για σήμερα, Σάββατο, στην Αθήνα αναμένονται λίγες νεφώσεις, μέτριοι άνεμοι εντάσεως έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς 3-4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία, ωστόσο, δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανάλογα… βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού και τις πρώτες μέρες της εβδομάδας, με τους ανέμους να ενισχύονται τη Δευτέρα αλλά το θερμόμετρο τη να μην «επηρεάζεται» ιδιαίτερα, καθώς θα είναι νότιοι. Θα υπάρχει, όμως, μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σε όχι ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται πως θα έχουμε από την Τετάρτη και μετά, όπου στην Αθήνα θα πέσει το βράδυ στους 5-6 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 4 βαθμούς Κελσίου.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top