Απέδρασε ο υπόδικος για τα εξοπλιστικά Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Έσπασε το βραχιολάκι - Ανθρωποκυνηγητό για να μην περάσει τα σύνορα

Πρώτη δημοσίευση  07:41

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στη ΓΑΔΑ όταν ένας εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου με τα εξοπλιστικά και τη Siemens, ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έσπασε το βραχιολάκι και δραπέτευσε. 

Ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης θεωρείται άνθρωπος – κλειδί τόσο για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, όσο και με τη διακίνηση μαύρου χρήματος από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Αμπού Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής. 

Έσπασε το «βραχιολάκι» κατηγορούμενος για τις μίζες στα υποβρύχια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Όσβαλντ παραβίασε τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού του, σπάζοντας το «βραχιολάκι» της ηλεκτρονικής επιτήρησής του. 

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι υπόδικος και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με βραχιολάκι.

Την Τρίτη το μεσημέρι, στις 12:50 επέστρεψε στο σπίτι του, συνοδευόμενος από αστυνομικούς μετά την παρουσία του σε δικαστήριο και στις 13:56 κατέστρεψε το βραχιολάκι και εξαφανίστηκε. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με την Ελληνική Αστυνομία να δίνει σήμα σε όλα τα τελωνεία και τα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί μια ενδεχόμενη προσπάθειά του να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είχε κριθεί προφυλακιστέος από τον Απρίλιο του 2015 μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς, Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη. 

Κατηγορείται για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Ο ίδιος στις απολογίες του υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις κατηγορίες που των βαραίνουν και είχε δεσμευτεί να προσκομίσει κατάλογο με πελάτες ελβετικών τραπεζών που εμπλέκονται στο «ξέπλυμα», αλλά και στοιχεία λογαριασμών, οι οποίοι έχουν «υποδεχθεί» μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά. 

Ο τραπεζίτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τις Dresdner και BNP Paribas, φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του.

Αυτές τις μέρες ο Όσβλαντ δικαζόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των υποβρυχίων. 

Συνήγορος: «Μου κάνει εντύπωση η δραπέτευση Όσβαλντ»

Ο συνήγορος του του Ελβετού τραπεζίτη, Χρ. Καπαρουνάκης, μόλις πληροφορήθηκε ότι δραπέτευσε ο εντολέας του εξέφρασε την έκπληξη του «ιδίως ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο,  αναμένεται να έχει θετική έκβαση γι' αυτόν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top