Καταδικάστηκαν οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ που ρήμαζαν σπίτια στην Αττική

Ο αρχηγός της συμμορίας έμπλεξε και τη γυναίκα του στις ληστείες

ΔΕΗ

Τα 11 άτομα της συμμορίας έμπαιναν στα σπίτια με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, πείθοντας τα θύματά τους ότι ο κεντρικός πίνακας του σπιτιού τους είχε βλάβη. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις παρίσταναν ακόμα και τους συντηρητές ανελκυστήρων.

Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο. Οι «μαϊμού» υπάλληλοι έμπαιναν στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών και στη συνέχεια τους παρέσυραν στη βεράντα ή στην κουζίνα, παράλληλα άφηναν ανοικτή την είσοδο, από την οποία εισέρχονταν οι υπόλοιποι. Στη συνέχεια έψαχναν το σπίτι και άρπαζαν από χρυσαφικά μέχρι και μετρητά. Μία ιδιοκτήτρια σπιτιού μαλιστα τους έδωσε η ίδια τα χρυσαφικά της, καθώς την έπεισαν ότι επηρεάζουν τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συνολικά έκαναν 14 κλοπές σε σπίτια στην Αγία Παρασκευή και το Μαρούσι. Ο αρχηγός της συμμορίας «έμπλεξε» και τη γυναίκα του στις κλοπές, αφού το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ήταν στο όνομά της. Η ίδια δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την «πλούσια» δράση του συζύγου της.

Και τα 11 άτομα καταδικάστηκαν από 3 ως 5 χρόνια για το αδίκημα της κακουργηματικής κλοπής. Άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Ιωάννης Γλύκας, ένας από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων δήλωσε στο star.gr: «Ο πελάτης μου είχε μία εξαιρετική συμπεριφορά. Αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε. Εχει αποζημιώσει μάλιστα μερικά από τα θύματά του. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου».

Της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top