Κωνσταντίνος Κατσίφας: Μέχρι αύριο ίσως η παράδοση της σορού του

Παραμένει άταφος για όγδοη μέρα

Πρώτη δημοσίευση: 08:24

Δείτε το ξέσπασμα της μητέρας του Κατσίφα στο μνημόσυνο που τελέστηκε στους Βουλιαράτες

Νέο αίτημα για την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα κατέθεσε στις αλβανικές αρχές ο Αλβανός δικηγόρος της οικογένειας, ώστε μετά από οχτώ μέρες να μπορέσει η οικογένεια του 35χρονου να προχωρήσει στην ταφή του.

Η οικογένεια από το πρωί του Σαββάτου εχει βάλει στην υπόθεση και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο,  ο οποίος θα συναντηθεί τη Δευτερα στην Αθήνα με τον δικηγόρο Ευθύμη Ναυρίδη, που έχει αναλάβει από την αρχή την υπόθεση. 

Οι αλβανικές αρχές δεν έχουν παραδώσει ακόμα στην οικογένειά του Κωνσταντίνου Κατσίφα τη σορό του, ώστε να πραγματοποιήσουν της ταφή του, με το μαρτύριο των γονιών και των αδελφών του να μην έχει τέλος. 

Βασιλική Κατσίφα: «Το παιδί μου θα μείνει ήρωας και εγώ μια μάνα σκληρή»

Αποκλειστικό: Κύπρια ευρωβουλευτής στο πλευρό της μάνας του Κατσίφα

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ε. Ναυρίδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι το μαρτύριο της οικογένειας θα λάβει τέλος μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς όπως ο ίδιος πιστεύει, οι αρχές της Αλβανίας θα παραδώσουν τη σορό. 

«Έχω βάσιμες ενδείξεις ότι το αργότερο μέχρι αύριο η σορός θα έχει παραλειφθεί από την οικογένειά του», είπε ο κ. Ναυρίδης.

Σήμερα επίσης στις 16:30 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τον αρχηγό της Χιμάρας, Σπύρο Σπυρομήλιο και θα ακολουθήσει πορεί προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
 

Το ξέσπασμα της μάνας Κατσίφα: Δώστε μου το παιδί μου να το θάψω

Ακραία αλβανικά σενάρια για τη δολοφονία του Κατσίφα

Τις τελευταίες αυτές οχτώ μέρες η στάση των αλβανικών αρχών έχει προκαλέσει οργή στην οικογένεια και στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, καθώς η κωλυσιεργία αυτή για την παράδοση της σορού θεωρείται ότι γίνεται εσκεμμένα για να συγκαλύψουν τις πραγματικές συνθήκες θανάτου του 35χρονου. 

Σηκώνει το δικό της σταυρό η μάνα του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Να θυμίσουμε ότι αρχικά δεν επετράπη σε Έλληνα ιατροδικαστή να εξετάσει τη σορό. Κατόπιν όταν αυτό έγινε εφικτό, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι οι αλβανικές αρχές είχαν συρράψει τα τραύματα του Κωνσταντίνου Κατσίφα και είχαν πλύνει τη σορό, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν πλήρως τα στοιχεία που θα έριχναν φως στις συνθήκες του θανάτου του. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Αλβανοί ζήτησαν γραπτό αίτημα από την οικογένεια για να παραλάβει τη σορό, όμως την ίδια στιγμή ανακοίνωναν ότι είναι σε εξέλιξη νέα έρευνα που δεν επιτρέπει την παράδοσή της. 

Καλούν την πρώην σύζυγο του Κατσίφα για κατάθεση

Απίστευτο: Οι Αλβανοί ασκούν δίωξη κατά του νεκρού Κατσίφα

Αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν την αλβανική στάση αναμενόμενη, καθώς όπως εκτιμούσαν, δε θέλουν η κηδεία του 35χρονου ομογενή να μετατραπεί σε διαδήλωση. Παρ’ όλ’ αυτά η οικογένεια συνεχίζει να βασανίζεται, ενώ η σορός παραμένει άταφη, με τις αλβανικές αρχές να επιδεικνύουν πρωτοφανή ασέβεια σε έναν νεκρό.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών κομάντο, μετά από καυγά γιατί οι αλβανικές αρχές είχαν κατεβάσει μια σημαία που είχε σηκώσει στους Βουλιαράτες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top