Οι Ευρωπαίοι μαθητές βράβευσαν τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το έργο της

«Μπορεί να προορίζεται για μένα αλλά η χώρα μας το δικαιούται» είπε η ίδια

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με το βραβείο Malala

Εκατόν ογδόντα μαθητές από οκτώ διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, ψήφισαν την κυρία Μαριάννα  Βαρδινογιάννη για το  ευρωπαϊκό βραβείο «Malala», αναγνωρίζοντας το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο της.

Η ψηφοφορία έγινε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συμβουλίου στο Στρασβούργο και το βραβείο της το επέδωσαν, οι μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου», που εκπροσώπησαν τη χώρα μας.

Η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε με μεγάλη συγκίνηση τη σημαντική διάκριση από τους μαθητές στη διάρκεια του έκτου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ».

«Δεν το περίμενα. Έχω συγκλονιστεί και αισθάνομαι πολύ ταπεινή γι αυτό που έγινε. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά , γιατί πολλές φορές παίρνεις βραβεία αλλά όταν προέρχονται από παιδιά είναι μέσα από την αθωότητα τους και αυτό είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για μένα. Ακούστηκε η χώρα μας. Μπορεί να προορίζεται για μένα αλλά η χώρα μας το δικαιούται και εκεί το αφιερώνουμε όλοι μας», δήλωσε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Οι Ευρωπαίοι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Υποψήφιοι ήταν ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α. Barack Obama,  o αείμνηστος μαχητικός Ιταλός δημοσιογράφος Alessandro Leogrande, o Ιταλός ιερέας Don Luigi Ciotti, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στη βία, ο ακτιβιστής συγγραφέας από την Αιθιοπία Befeqadu Hailu και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Να μας επιτρέψετε να θεσπίσουμε μια υποτροφία σε παιδιά που δεν έχουν δυνατότητα, να τη δίνουμε στο όνομα σας» είπε ο ιδιοκτήτης των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου», Γεώργιος Κοτρώνης.

«Να βάζετε στόχους και να τους πραγματοποιείτε» ήταν η παρότρυνση της  κυρίας Βαρδινογιάννη  στους μαθητές,  στους οποίους έδωσε το βιβλίο της με τίτλο «Μελετώντας τις προκλήσεις της γυναικείας ταυτότητας: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία».

Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συμβούλιο, είναι ένας νεοσύστατος θεσμός, που απαρτίζεται από μαθητές λυκείου χωρών της ΕΕ και συνεδριάζει στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μία φορά τον χρόνο πραγματοποιώντας μία σειρά από πρωτότυπες δράσεις.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top