Aδελφός 27χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο: «Σκότωσε έναν Κέρβερο»

«Το σπίτι ήταν ένα κολαστήριο – Μας σάπιζε στο ξύλο»

Πρώτη δημοσίευση 31/10/2018 09:42

 

Παιδικές σκηνές άγριας κακοποίησης και τρόμου περιέγραψε ο ετεροθαλής αδερφός του 27χρονου Αλέξη από τη Ζάκυνθο, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τρεις φορές με καραμπίνα τον ταχυδρόμο πατέρα του, τον περασμένο Μάϊο.

Πέντε μήνες μετά το φονικό, ο ετεροθαλής αδερφός του, Τάσος, μίλησε στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» για το κολαστήριο στο οποίο ζούσαν όταν ήταν παιδιά, χαρακτηρίζοντας τον πατριό του και πατέρα του Αλέξη ως «κέρβερο».

Zάκυνθος πατροκτόνος

«ΖΗΛΕΥΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ»

Ο Τάσος και ο Αλέξης ήταν αδέρφια από την ίδια μητέρα αλλά από διαφορετικό πατέρα. Τα παιδικά τους χρόνια ήταν εφιαλτικά:

«Ζήλευε παθολογικά τη μητέρα μου, με αποτέλεσμα να μην έχουμε και εμείς παιδική ηλικία. Δεν την άφηνε να βγαίνει έξω από το σπίτι, ούτε και εμάς κατά συνέπεια. Μας είχε σπίτι-σχολείο, σχολείο-σπίτι. Στο οικόπεδο που είχαμε κάναμε βαριές δουλειές. Έβαζε τον Αλέξη και σήκωνε βαριές πέτρες», περιγράφει ο Τάσος.

Zάκυνθος πατροκτόνος

«ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΔΕΥΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ»

«Μας ασκούσε βία σωματική και ψυχολογική. Τα θυμάμαι από πολύ μικρή ηλικία. Ερχόταν σπίτι θυμωμένος και μας χτύπαγε. Πολλές φορές σημάδευε τη μητέρα μου με την καραμπίνα και υπήρχε ένα κλίμα βάναυσο.Όταν γυρνάγαμε σπίτι, γινόταν το έλα να δεις, χωρίς αφορμή, του την έδινε.Μας χτυπούσε πολύ βία. Σκότωνε τη μάνα μου στο ξύλο, τη σημάδευε με την καραμπίνα και την έβαζε να γράφει κάποια γράμματα, λέγοντάς της γράφε αυτά που σου λέω αλλιώς θα βλέπεις τα παιδιά σου να πεθαίνουν μπροστά σου. Η μητέρα μου φοβόταν για τη ζωή της και για εμάς. Ή την σάπιζε στο ξύλο για να μην μπορεί να αντιδράσει ή χτυπούσε πρώτα εμάς και εκείνη καθόταν σε μια γωνιά και έκλαιγε».

Μια μέρα η μητέρα του δεν άντεξε, πήρε τα παιδιά και έφυγε από το σπίτι στη Ζάκυνθο για να γλιτώσουν. Τα χρόνια πέρασαν και ο 70χρονος ξαναπαντρεύτηκε, αποκτώντας δύο ακόμα παιδιά. Όμως η σύζυγός του πέθανε από καρκίνο και έμεινε μόνος του με τα ανήλικα παιδιά.

Zάκυνθος πατροκτόνος

ΤΙ ΟΠΛΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

«Πριν γίνουν όλα αυτά, εγώ με τον Αλέξη είχαμε μετακομίσει στην Αθήνα και δουλεύαμε. Ο Αλέξης αναγκάστηκε κάποια στιγμή να επιστρέψει στη Ζάκυνθο όπου έχουμε μια επιχείρηση και μέρα παρά μέρα επισκεπτόταν τα ετεροθαλή αδέρφια του, τους πήγαινε δώρα και ρούχα. Μια μέρα είδε προβληματισμένη τη μικρή του αδερφή, έπιανε τα γεννητικά της όργανα, της είπε τι έχεις και του είπε πονάω στα γεννητικά μου όργανα. Αμέσως ο Αλέξης το κατάλαβε, γιατί του ήρθαν στο μυαλό όλα εκείνα που είχε βιώσει εκείνος μικρός» περιγράφει ο Τάσος, τονίζοντας πως «πριν γίνει αυτό το σκηνικό, έμαθα ότι ο 70χρονος απειλούσε τον Αλέξη και την οικογένειά του, ότι αν δεν επέστρεφαν πίσω θα τους σκότωνε».

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

«Ο Αλέξης έδωσε ραντεβού μαζί με τον πατέρα του λίγο έξω από το χωριό για να συζητήσουν για ένα προσωπικό τους θέμα. Κι όταν πήγε ο Αλέξης με την καραμπίνα στο ραντεβού ήταν καμουφλαρισμένος και τον πυροβόλησε τρεις φορές. Μια στο πρόσωπο, μια στην καρδιά και μια στον ώμο. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει ο πατέρας του και τον σκότωσε».

«ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΑ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ»

«Εγώ όταν ενημερώθηκα για το φονικό ήμουν στην Αθήνα για δουλειά. Όταν μου είπαν ότι ο Αλέξης ομολόγησε για το έγκλημα, μου κόπηκαν τα πόδια. Λιποθύμησα και προσπαθούσαν να με συνεφέρουν. Είχα μάθει για το φονικό αλλά δεν είχα μάθει ποιος το είχε κάνει. Όταν συνήλθα από το σοκ, ταξίδεψα στη Ζάκυνθο για να βρεθώ κοντά του».

«Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΗΝΙΟΣ»

«Είναι γαλήνιος. Πήγα και τον είδα στο κρατητήριο, τόσο ήρεμο…έλαμπαν τα μάτια του, δεν τον είχα ξαναδεί έτσι ποτέ. Ποτέ δεν θα επικροτούσα κανένα έγκλημα αλλά δίνω πολλά ελαφρυντικά στον αδερφό μου. Αν δεν ήταν ο Αλέξης, μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση του.Είχαν γίνει πολλές καταγγελίες και η κοινωνία γνώριζε αλλά όλοι έκλειναν τα μάτια τους και τα αυτιά τους και δεν μας βοηθούσαν. Δυστυχώς αναγκάστηκε να πάρει το νόμο στα χέρια του ο αδερφός μου» καταλήγει ο Τάσος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top