Πατέρας Κατσιφά: «Το παιδί μου ήταν ήρωας, είχε τη σημαία στην καρδιά του»

Η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι η συμπλοκή δε συνδέεται με την ύψωση της σημαίας

Πρώτη δημοσίευση 13:36

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

«Ήρωα» χαρακτήρισε τον γιο του ο πατέρας του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσιφά, ο οποίος έπεσε νεκρός ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από πυρά Αλβανών κομάντο στο χωριό Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου. 

«Το παιδί μου ήθελε να υψώσει την ελληνική σημαία και το έκανε, όπως κάθε χρόνο. Δεν έκανε τίποτα από αυτά που τον κατηγορούν οι Αλβανοί. Ο Κωνσταντίνος ξεχώριζε για το πατριωτικό του πνεύμα. Ήταν ήρωας και την ελληνική σημαία την είχε στην καρδιά του», είπε ο πατέρας του 35χρονου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Tο μοιρολόι της μάνας του Κατσίφα: «Δεν αντέχω τη ζωή μου χωρίς εκείνον»

Οι Aλβανοί κομάντος χτύπησαν τη μάνα του νεκρού ομογενή

Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, RENEA, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

"Ζήτω η Ελλάδα", ήταν τα τελευταία λόγια του ομογενούς πριν πέσει νεκρός

Oι Αλβανοί δείχνουν τη σύλληψη του ομογενή, ενώ είπαν ότι είναι νεκρός

Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο Έλληνας ομογενής έπεσε νεκρός επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται πως οι δυνάμεις της RENEA τον σε βουνοπλαγιά του χωριού όπου βρίσκεται η δεξαμενή και είχε καταφύγει για να κρυφτεί. 

Από νωρίς, λίγο αφότου σημειώθηκε το περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αλβανικών αρχών. Μάλιστα, εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, είχαν σηκωθεί και ελικόπτερα της αστυνομίας για να τον εντοπίσουν.

«Οι δυνάμεις της RENEA τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά ο Κατσιφάς δεν απάντησε στις πολλές εκκλήσεις της αστυνομίας», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας ομογενής «άνοιξε πυρ και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών».

Οι άνδρες της RENEA απάντησαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στα πυρά.

Αλβανός Πρωθυπουργός για νεκρό ομογενή: «Ήταν ένας τρελός εξτρεμιστής»

Η καταδίωξη 

Ο ομογενής ύψωσε τη γαλανόλευκη στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την 28η Οκτωβρίου.

Στο σημείο έσπευσαν Αλβανοί αστυνομικοί, οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία, εξοργίζοντας τον Έλληνα ομογενή, ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

«Ζήτω η Ελλάδα», ήταν τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου Κατσιφά, λίγο πριν πέσει νεκρός. 

Η μητέρα του, συντετριμμένη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 δε σταμάτησε να κλαίει για τον γιο της που έφυγε τόσο ξαφνικά και βίαια γιατί ήθελε να υψώσει την ελληνική σημαία στο χωριό του. 

Μάλιστα αποκλειστικές πληροφορίες του Star ανέφεραν ότι Αλβανοί κομάντος δε δίστασαν να εισβάλουν στο σπίτι του 35χρονου και να χτυπήσουν με τους υποκόπανους τη μητέρα και τον πατέρα του. 

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε επίσης η δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα να μην κλαίει η Ελλάδα για έναν εξτρεμιστή. 

Οι Βουλιαράτες είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στον δήμο Αργυροκάστρου.

ΕΛ.ΑΣ: Δε συνδέεται με τη σημαία η συμπλοκή στην Αλβανία

Την ίδια ώρα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία και τον θάνατο του 35χρονου Βορειοηπειρώτη, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε επικοινωνία από την αρχή για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογό του. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού, όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, ώστε να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πάντως ότι ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top