Εξαρθρώθηκε η συμμορία με τις μάσκες - Σκληρός κακοποιός ο εγκέφαλος

Ετοιμαζόταν να χτυπήσει κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας

Συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο φαίνεται ότι είχε βάλει στο στόχαστρο η σπείρα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, λίγες μέρες πριν μπει τέλος στη δράση της. 

Στην κινηματογραφική ταινία "Επικίνδυνες Αποστολές" ο Τομ Κρουζ και οι συνεργάτες του χρειάζονται λίγα λεπτά για να φτιάξουν μια μάσκα σιλικόνης οποιουδήποτε προσώπου, αρκεί να είχαν τα βιομετρικά χαρακτηριστικά τους. Τα μέλη της σπείρας που χτυπούσαν κοσμηματοπωλεία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν παραγγείλει τη δική τους μάσκα μέσω ίντερνετ από το εξωτερικό, αντί του ποσού των χιλίων ευρώ.

«Τα μέλη του κυκλώματος επιχειρούσαν συνήθως σε ομάδες των τριών, τεσσάρων και πέντε ατόμων, ως εξής: αρχικά ένας εκ των δραστών εισερχόταν στο κατάστημα, είτε φορώντας ειδική μάσκα σιλικόνης, είτε καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του με γυαλιά οράσεως» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. 

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος είχε συλληφθεί το 2012, μαζί με άλλους κακοποιούς, για ληστείες σε σπίτια, σούπερ μάρκετ, αλλά και σε μια αιματηρή ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Πατήσια, όπου είχε τραυματιστεί ο ιδιοκτήτης προσπαθώντας να σώσει τον γιο του.

Του επιβλήθηκαν ποινές 70 χρόνων αλλά δραπέτευσε τον περασμένο Αύγουστο από τις φυλακές Τίρυνθας για να συνεχίσει τη δράση του αμέσως μετά. Πριν από ένα μήνα ενεπλάκη σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση και δε δίστασε να πάρει ομήρους.

Η σπείρα, σύμφωνα με την αστυνομία, ετοιμαζόταν να χτυπήσει κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς μέλη της είχαν εντοπιστεί να κάνουν κατόπτευση της περιοχής.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top