Ιατροδικαστές για τον 33χρονο Ζακ: «Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου»

Το πόρισμα δεν μπορεί να «πει» με ακρίβεια από τι πέθανε

Απροσδιόριστη είναι η αιτία θανάτου του Ζακ Κ. σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή στον 33χρονο.

Τη νεκροτομή διενήργησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

«Έφυγες άδικα»: Ο συγκάτοικος του Ζακ τον αποχαιρετά με συγκινητικά λόγια

Θάνατος κοσμηματοπωλείο

Μετά τη διενέργειά της, οι ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να καταλήξουν στα αίτια θανάτου του ακτιβιστή ο οποίος φέρεται να αποπειράθηκε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος στη Ομόνοια, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, με αποτέλεσμα στο τέλος να βρει τραγικό θάνατο.

Απαντήσεις στον γρίφο, αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Θάνατος κοσμηματοπωλείο

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Ο 33χρονος φέρεται να αποπειράθηκε να ληστέψει το κατάστημα όταν έλειπε ο ιδιοκτήτης, αλλά εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα να πάθει αμόκ. 

Με έναν πυροσβεστήρα άρχισε να σπάει τη τζαμαρία για να βγει μέσα από αυτή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Σε video ντοκουμέντο, απεικονίζει ο κοσμηματοπώλης μαζί με έναν άλλον άνδρα να τον κλωτσούν την ώρα που επιχειρούσε να βγει από τη σπασμένη τζαμαρία.

Μετά τον ξυλοδαρμό του, δέχεται τη βοήθεια του ΕΚΑΒ. Τότε είναι που τρώει μια ακόμα κλωτσιά στην πλάτη από ένα άλλο άτομο.Σε κατάσταση αμόκ, αρπάζει ένα από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, σηκώνεται και απειλεί με αυτό τον άνδρα του ΕΚΑΒ. Φεύγει από το σημείο τρέχοντας αλλά στην κατάσταση που είναι δε μπορεί να απομακρυνθεί. Πέφτει, σκοντάφτει πάνω σε τραπέζια και καρέκλες γειτονικών καταστημάτων και στο τέλος σωριάζεται στο έδαφος έχοντας ακόμα το γυαλί στα χέρια του.

Θάνατος κοσμηματοπωλείο

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν ώστε να του πάρουν το γυαλί από τα χέρια και ταυτόχρονα τον χτυπούν μια φορά με το γκλομπ. Λίγη ώρα μετά, ο Ζακ αφήνει την τελευταία του πνοή.

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ;

Πολλά είναι επίσης τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στην οδό Γλάδστωνος. Αποπειράθηκε όντως ο 33χρονος να ληστέψει το κατάστημα; Προσπάθησε να βρει εκεί καταφύγιο για να γλιτώσει από καυγά που γινόταν σε παρακείμενο κατάστημα, όπως υποστήριξε χθες ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος; 

Όλα αυτά τα ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν από την αστυνομική έρευνα.

Θάνατος κοσμηματοπωλείο

O 73χρονος κοσμηματοπώλης αναμένεται να δώσει αύριο στον ανακριτή τη δική του εξήγηση για όσα συνέβησαν την Παρασκευή έξω από κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον 73χρονο για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Θάνατος κοσμηματοπωλείο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε μαχαίρι, ενώ οι Αρχές αναζητούν και τον δεύτερο άνδρα ο οποίος όπως φαίνεται στο video ντοκουμέντο κλωτσάει με βία τον 33χρονο.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν πρόκειται για ιδιοκτήτη καταστήματος, τακτικό θαμώνα ή κάτοικο της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top