«Έφυγε» από τη ζωή 20χρονος ΑμεΑ που ήταν σημαιοφόρος και φοιτητής Νομικής

Συγκλονισμένη ολόκληρη η Κρήτη

Ο Κωνσταντίνος

Στο πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η Κρήτη από τον θάνατο του 20χρονου Κωνσταντίνου Κριτζά, ο οποίος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, αλλά είχε κάνει τους πάντες περήφανους όταν σήκωσε την σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 

Ο Κωνσταντίνος Κριτζάς κρατώντας την ελληνική σημαία

Ο νεαρός, είχε γίνει παράδειγμα δύναμης και θέλησης, καθώς παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε κυνηγούσε τα όνειρά του και είχε καταφέρει να περάσει από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών. 

Ο Κωνσταντίνος ήθελε να ασχοληθεί την εγκληματολογία, που ήταν το μεγάλο του όνειρο. Από την ηλικία των 8 ετών αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας μιας σοβαρής πάθησης που αντιμετώπιζε, όμως αυτό τον είχε ωριμάσει και του είχε δώσει μεγάλη δύναμη. 

Ο Κωνσταντίνος Κριτζάς στο γραφείο του

«Στη ζωή αξίζει η προσπάθεια. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντά κάποιος, ανεξάρτητα από τον χαμένο χρόνο και τον κόπο, πρέπει να μην τα παρατά, να μην το βάζει ποτέ κάτω», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του στη «Νέα Κρήτη».

Ο Κωνσταντίνος Κριτζάς κατά τη διάρκεια της παρέλασης

Η κηδεία του έγινε την Πέμπτη σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Παλιοί συμμαθητές, καθηγητές, φίλοι του και η οικογένειά του, του είπαν το τελευταίο αντίο, δίνοντας υπόσχεση ότι θα θυμούνται πάντα το χαμόγελο και τη δύναμή του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top