Βρετανίδες καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες κράτησης στην Κέρκυρα

«Μας έγδυσαν, μας έψαξαν και μας πήγαν σε ένα κελί με ακαθαρσίες»

Οι Βρετανίδες τουρίστριες

Στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος της Κέρκυρας κατέληξαν δύο Βρετανίδες τουρίστριες, οι οποίες καταγγέλλουν στην Daily Mail τις άθλιες συνθήκες που βίωσαν. 

Όπως σημειώνουν η Σόνα Κοξ και η Βίκι Αλμπόουν περνούσαν τις διακοπές τους στηνΚέρκυρα, όταν στις 24 Αυγούστου αποφάσισαν να κρύψουν για πλάκα τα ρούχα ενός νεαρού από μια παρέα Ελλήνων που γνώρισαν στην παραλία. 

Η αθώα αυτή φάρσα είχε άσχημη κατάληξη, καθώς όταν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους τις περίμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι απαίτησαν να επιστρέψουν τα ρούχα του νεαρού και το ρολόι του, αξίας 350 ευρώ.

Η Σόνα Κοξ υποστηρίζει ότι ο νεαρός και οι φίλοι του είπαν στις αρχές ότι ακολούθησαν τα δύο κορίτσια και τα είδαν να κρατούν στα χέρια τους τα ρούχα και το ρολόι του, κάτι που ήταν εντελώς ψευδές κατά την ίδια. 

Τελικά, οι δύο τουρίστριες κατέληξαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου υποχρεώθηκαν να γδυθούν και να υποβληθούν σε σωματική έρευνα. Αργότερα μεταφέρθηκαν σε ένα κελί, στο οποίο, όπως περιγράφουν, οι συνθήκες ήταν άθλιες.

«Υπήρχαν ακαθαρσίες στο πάτωμα, οι τοίχοι ήταν γραμμένοι με αίμα και τα στρώματα ήταν σάπια», υποστηρίζουν οι δύο φίλες, οι οποίες κατέγραψαν τα πάντα στο εσωτερικό του κελιού τους με τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Όπως λένε, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε βρώμικα στρώματα, χωρίς κάποιο κάλυμμα ή μαξιλάρι, ενώ υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν τους έδωσαν να φάνε ή να πιουν νερό για μια ολόκληρη μέρα. 

Τρεις ώρες μετά από τη σύλληψή τους βρήκαν έναν δικηγόρο, ο οποίος μιλούσε αγγλικά κι έκαναν μια γραπτή δήλωση. Μετά από μερικές μέρες αφέθηκαν ελεύθερες, πληρώνοντας περίπου 1.800 ευρώ για τα νομικά έξοδα. 

«Ήταν η πιο τρομακτική και τραυματική εμπειρία της ζωής μου. Από την αρχή ως το τέλος, και τις δυο μας μάς μεταχειρίστηκαν τόσο άσχημα όσο κανείς ποτέ ξανά στη ζωή μας. Κανείς δεν μας εξήγησε κάτι, αλλά μας έκλεισαν σε ένα δωμάτιο σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες. Τα κελιά ήταν απολύτως φρικιαστικά. Υπήρχαν γκράφιτι στους τοίχους και ούρα παντού. Στους τοίχους υπήρχαν γραμμένα διάφορα πράγματα με αίμα. Τα στρώματα ήταν σάπια και το ένα ήταν βρεγμένο. Αναγκάστηκα να κοιμηθώ σε ένα γυμνό στρώμα και δεν μου δόθηκε ούτε ένα σεντόνι, ένα μαξιλάρι, μια κουβέρτα ή οτιδήποτε άλλο. Το κάπνισμα επιτρεπόταν στα κελιά και ήταν γεμάτο με αποτσίγαρα», είπε η Κοξ στη Daily Mail. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top