Κουδούνι στις 9 π.μ: «Ο εγκέφαλος λειτουργεί με άλλες συνθήκες»

Τι είπε ο ΓΓ Παιδείας μετά τις δηλώσεις του Κώστα Γαβρόγλου

Κουδούνι στις 9 π.μ στα σχολεία

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι από του χρόνου το κουδούνι στα σχολεία θα χτυπά στις 9 π.μ για να «κοιμόμαστε παραπάνω», ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» εξηγώντας:

«Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης».

Κουδούνι στις 9 π.μ.-Τι θα γίνει με τα παιδιά που έχουν εργαζόμενους γονείς

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έφερε ως παράδειγμα τις ευρωπαϊκές χώρες, λέγοντας:

«Δείτε τι κάνουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τις ώρες προσέλευσης στα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Όλη η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όχι τις πολύ πρωϊνές ώρες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν κάποιες κριτικές».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «το υπουργείο Παιδείας έκανε μια πρόταση. Δημιουργεί μια δημόσια διαβούλευση. Θα ακούσει τις προτάσεις και τους καθ’ ύλην αρμόδιους από την ειδική επιστημονική επιτροπή. Ο υπουργός είπε ότι κάνω πρόταση, ακούω την κοινωνία και αποφασίζω. Θα έχουμε καταλήξει αρκετά πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς γιατί θέλει μια προετοιμασία η αλλαγή».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top