Κουδούνι στις 9 π.μ.-Τι θα γίνει με τα παιδιά που έχουν εργαζόμενους γονείς

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ σχολιάζει στο star.gr τη δήλωση Γαβρόγλου

Πρώτη δημοσίευση 11/09/2018 10:38

Ημέρα Αγιασμού και βιβλίων ήταν η σημερινή, καθώς το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, σηματοδοτώντας την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και τις σχολικές αίθουσες. Όμως, αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι η δήλωση Γαβρόγλου, ότι από του χρόνου το κουδούνι θα χτυπά στις 9 π.μ.! Ο υπουργός ανέφερε ότι στα δημοτικά σχολεία, οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους από νωρίς, τι γίνεται όμως με τους εργαζόμενους γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας 13-14 ετών και φοιτούν στο γυμνάσιο;  

«ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικόλαος Παπαχρήστου, δήλωσε στο star.gr:

«Δεν αλλάζει η εκπαιδευτική διαδικασία αν τα σχολεία ξεκινούν 9 αντί για 8. Λύση στα προβλήματα που υπάρχουν ο Υπουργός δεν έχει δώσει. Η μετάθεση δεν προσφέρει τίποτα στον τομέα της αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Στα δημοτικά θα υπάρχουν ζητήματα με τους γονείς που εργάζονται. Απ΄ότι θυμάμαι ο υπουργός σε προηγούμενη δήλωσή του είχε πει πως θα ληφθεί μέριμνα γι΄αυτό. Δεν έχει ληφθεί όμως καμία μέριμνα γιατί δεν υπάρχει πρωινή ζώνη πριν την έναρξη των μαθημάτων για τα παιδιά της Α΄Γυμνασίου που είναι μικρά ακόμα και θα υποχρεωθούν να μείνουν μόνα στο σπίτι αν τα μαθήματα ξεκινούν αργότερα» είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στο star.gr και πρόσθεσε:

«Η βασική μας αρχή είναι ότι οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να μελετάται πολύ σοβαρά προτού να εξαγγείλλεται. Πολύ φοβάμαι ότι πολύ πρόχειρα ο Υπουργός έχει ξεκινήσει την αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων. Εμείς δεν έχουμε μελετήσει ακόμα το ζήτημα. Θεωρητικά φαίνεται ότι είναι ευνοϊκό για τους μαθητές γιατί ξεκινάνε μια ώρα αργότερα όμως υπάρχει ένας προβληματισμός για το πόσο πρέπει να γίνονται μαθήματα 2 και 3 το μεσημέρι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ο Σεπτέμβριος και ο Μάϊος είναι ιδιαίτερα ζεστοί. Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει αφού ο Υπουργός το ανοίγει επίσημα πλέον και η επίσημη άποψη θα ακουστεί το επόμενο διάστημα».

Γαβρόγλου Αγιασμός σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, από το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων όπου βρέθηκε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δήλωσε πως η παρουσία του είναι «συμβολική», ανακοινώνοντας πως από του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις εννέα το πρωί προκειμένου να «κοιμόμαστε λίγο παραπάνω».

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς: Ανοίγουν τα σχολεία

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Γαβρόγλου Αγιασμός σχολεία

Απευθυνόμενος στους μαθητές πρόσθεσε: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Το πρόγραμμα «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», που ξεκίνησε πέρυσι πιλοτικά, φέτος υλοποιείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ φέτος αυξήθηκαν κατά 15%.

Γαβρόγλου Αγιασμός σχολεία

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στα καινούρια προγράμματα σπουδών. Μάλιστα, εξήγησε στους μαθητές τις επιλογές που τούς δίνει το ΕΠΑΛ και σημείωσε ότι από του χρόνου, τον Σεπτέμβριο του 2019, θα έχουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα διετή προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις και αποφοιτώντας από εκεί θα λαμβάνουν πτυχίο επαγγελματικών προσόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Γαβρόγλου Αγιασμός σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της βίας στα σχολεία, τονίζοντας ότι «η βία δεν είναι αστείο» και «πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας».

Γαβρόγλου Αγιασμός σχολεία

Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

Γαβρόγλου Αγιασμός σχολεία

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στη συνέχεια, ο υπουργός μετέβη στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων.

Eκεί, αναφερόμενος στην αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ευεργετηθούν τα παιδιά και σημείωσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική, πράγματα που ισχύουν παιδαγωγικά και επιστημονικά».

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σχετική επιστημονική επιτροπή, καθώς επίσης και μία ομάδα εργασίας για τεχνικά ζητήματα.

«Για τα δημοτικά δε θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς» διαβεβαίωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι θα υπάρξει και συνεννόηση με τις περιφέρειες για το θέμα της μεταφοράς μαθητών του δημοτικού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top