Νέο βίντεο από τη φωτιά στο Μάτι

Από κάμερα ασφαλείας σπιτιού στο Νταού Πεντέλης

νέο βίντεο από τη φωτιά στο Μάτι

Ήταν 16:41 της 23ης Ιουλίου όταν ξέσπασε η φωτιά στο Νταού Πεντέλης και από εκεί ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο Μάτι, παρασύροντας στο θάνατο 96 ανθρώπους.

Λίγες μέρες μετά το video, από κάμερα ασφαλείας σπιτιού στο Νταού Πεντέλης, που είχε καταγράψει τη στιγμή που ξεσπά η φωτιά, ακόμη ένα έρχεται στο φως. Και αυτή τη φορά από την εφημερίδα Καθημερινή.

Είναι το video από την ίδια κάμερα ασφαλείας. Το ντοκουμέντο της καθυστερημένης αντίδρασης με αποτέλεσμα, λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν εκείνη την ημέρα στην Αττική, η φωτιά να φτάσει μέσα σε μερικά λεπτά ως τη θάλασσα.

Από την εκδήλωση της φωτιάς έως τη στιγμή που φτάνουν στο σημείο τα πρώτα πυροσβεστικά αυτοκίνητα, μεσολαβούν 50 λεπτά. 

Από τις 16:41 που ξέσπασε η φωτιά, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το video, το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο φαίνεται να ανήκει σε εθελοντές, εμφανίζεται στις 17:34, 53 λεπτά μετά.

Από το νέο βίντεο και φωτογραφίες ιδιωτικής κάμερας ασφαλείας που δημοσιεύει η Καθημερινή, φαίνεται πως το πρώτο εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα, ένα κόκκινο φορτηγάκι με προσαρμοσμένη στην καρότσα του μια δεξαμενή νερού περιορισμένης χωρητικότητας, εμφανίστηκε στο σημείο στις 17.34 και ενώ η πυρκαγιά είχε ήδη «απλώσει» προς τη μονή Παντοκράτορος.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, στις 17.21 η κάμερα «έπιασε» ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης ή της Τροχαίας να περνά από το σημείο. Ύστερα από λίγο, το περιπολικό επέστρεψε ακολουθούμενο από τέσσερα πέντε Ι.Χ.  Ένα από τα πιθανά σενάρια θέλει το πλήρωμα του περιπολικού να βοήθησε τους οδηγούς των αυτοκινήτων να απομακρυνθούν με ασφάλεια από την περιοχή.

Στις 17.35 και στις 17.40, στο δρόμο μπροστά από το σπίτι με την κάμερα ασφαλείας εμφανίστηκαν δύο υδροφόρες χωρίς διακριτικά της Πυροσβεστικής και θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να πρόκειται για οχήματα μεταφοράς νερού εθελοντών ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top