Συγκλονιστικές εικόνες από το Μάτι – Πώς φαίνεται από ψηλά

Ένα μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές

Ένας μήνας πέρασε από το «μαύρο» απόγευμα της 23ης Ιουλίου, όπου ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής και χάθηκαν 96 άνθρωποι και δεκάδες σπίτια!

Το τοπία είναι γκρίζο με τα καμένα σπίτια και τα καμένα δέντρα σε πρώτο πλάνο. 

Η λαίλαπα της φονικής φωτιάς άφησε αποψιλωμένες εκτάσεις με το γκρίζο τοπίο με τα καμένα σπίτια και δέντρα να κυριαρχεί.

Η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποπνικτική και οι ειδικοί συστήνουν στους κατοίκους και στους ανθρώπους που δουλεύουν για την αποκατάσταση των ζημιών να φορούν μάσκες.

Οι μπουλντόζες έχουν ήδη πιάσει δουλειά και τα πρώτα καμένα «κόκκινα σπίτια» έχουν γκρεμιστεί. Πρόκειται για σπίτια που ουσιαστικά καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και κρίνονται ακατάλληλα να κατοικηθούν και για αυτό έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα.

Ζερεφός:Από τον Νοέμβριο κατάλληλο το Μάτι για διαμονή- Τώρα μόνο με μάσκα

Από τον Νοέμβριο και μετά αναμένεται να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για διαμονή στα καμένα της δυτικής Αττικής, έως τότε οι φθινοπωρινές βροχές θα έχουν αποπλύνει την περιοχή από σκόνη και τοξικές ουσίες, που εκλύθηκαν με την πυρκαγιά, και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα έχουν επαναφέρει το μικροκλίμα και τα συστατικά του σε κανονικά επίπεδα.

Μάτι: Πανεπιστημιακοί ζητούν ποινικές ευθύνες – Εκλιπαρούσαν για βοήθεια

Μπορεί οι εργασίες αποκατάστασης να προχωρούν ωστόσο οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και θα μείνουν για πάντα στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. 

Μάτι: Συγκίνηση στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς

Χθες Σάββατο ράγισαν καρδιές στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top