Έγκλημα στου Φιλοπάππου:Για τρεις άνδρες ασιατικής καταγωγής μιλά η 23χρονη

Της δείχνουν φωτογραφίες υπόπτων

Σε τραγωδία κατέληξε η νυχτερινή βόλτα νεαρού με  φίλη του στο Λόφο του Φιλοπάππου. Τρεις άγνωστοι τους πλησίασαν για να τους ληστέψουν και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άτυχος φοιτητής έπεσε από βράχο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο 25χρονος φοιτητής και η νεαρή φίλη του από την Πορτογαλία είχαν πάει στο λόφο του Φιλοπάππου για να δουν την Αθήνα από ψηλά, όταν δέχτηκαν επίθεση από τρεις άγνωστους λίγο μετά τις δέκα το βράδυ.

«Ξαφνικά είδα μπροστά μου τρεις άνδρες. Δε φορούσαν κουκούλες. Κρατούσαν μάλλον κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και ίσως σπασμένο μπουκάλι. Οι δύο πήγαν στον φίλο μου. Τσακώνονταν και εκείνος μιλούσε δυνατά. Ο τρίτος ήρθε σε εμένα και άρχισε να ψάχνει τα πράγματά μου».

Τον έσπρωξαν κατά την πάλη ή παραπάτησε;

Ο νεαρός, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές καθώς σπούδαζε στη Σκωτία, αντέδρασε.

«Όση ώρα ο άνδρας έψαχνε το σάκο μου για να πάρει το κινητό  και τα χρήματα μου είχα στραμμένο το βλέμμα μου επάνω του. Άκουσα την κραυγή του φίλου μου και γύρισα το κεφάλι μου προς το μέρος του. Τον είδα να πέφτει από τον βράχο, δεν είδα όμως αν τον έσπρωξαν ή παραπάτησε», περιγράφει η κοπέλα.

Η 23χρονη άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ οι ληστές απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Η νεαρή ειδοποίησε την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν εκεί αστυνομικοί, αλλά και πυροσβέστες για να μεταφέρουν τη σορό του φίλου της καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Η γυναίκα  σε κατάσταση σοκ, περιέγραψε στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά των δραστών, οι οποίοι είναι πιθανότατα αλλοδαποί ασιατικής καταγωγής και μελαμψοί.

Δρουν ανεξέλεγκτα οι συμμορίες στου Φιλοπάππου

Αν και από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών έχει συσταθεί ειδική ομάδα για τις συμμορίες που ληστεύουν τουρίστες και ζευγάρια στου Φιλοπάππου,  οι επιθέσεις συνεχίζονται. Πρόσφατα εξαρθρώθηκαν δύο ομάδες.

Σε καθεστώς τρόμου ζουν οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι τρομοκρατημένοι καθώς όπως λένε οι επιθέσεις τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί.
Ασφαλείς στην Ελλάδα νοιώθουν οι τουρίστες

Ο λόφος τους Φιλοπάππου είναι ένας χώρος που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες για να περπατήσουν και να θαυμάσουν τη θέα. Η είδηση του θανάτου του 25χρονου τους προκαλεί θλίψη, δηλώνουν όμως ότι αισθάνονται ασφαλείς στην Ελλάδα.

Έγιναν 8 προσαγωγές αλλοδαπών

Οι αστυνομικοί μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου ερεύνησαν την περιοχή και έκαναν οκτώ προσαγωγές αλλοδαπών. Η 23χρονη γυναίκα δεν αναγνώρισε κάποιον. Οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι και οι άλλοι έξι πάνε για διοικητική απέλαση καθώς δεν έχουν έγγραφα.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top