Τουρκικό σκάφος και ελικόπτερο παρενόχλησαν Έλληνα ψαρά στη Σάμο

Στην Ελλάδα "τα ρίχνει" ο Τσαβούσογλου

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στα βόρεια Δωδεκάνησα ως τη Σάμο, προκαλώντας καθημερινά τους Έλληνες ψαράδες. Σήμερα όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  πλωτό της τουρκικής ακτοφυλακής, με τη συνοδεία ελικοπτέρου παρενόχλησε επί δυόμιση ώρες ελληνική μηχανότρατα, που ψάρευε στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά του νησιού του Πυθαγόρα. 

Οι προκλήσεις της Άγκυρας όμως φτάνουν σε υψηλότατο επίπεδο, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών ούτε λίγο, ούτε πολύ, να ρίχνει στην Ελλάδα την ευθύνη για τη νέα ένταση στο Αιγαίο.

Είναι η έκτη φορά τον τελευταίο μήνα που η τουρκική ακτοφυλακή παρενοχλεί τη μηχανότρατα του αλιέα από το Πυθαγόρειο Σάμου, Απόστολου Κυπραίου. Παρότι όπως δηλώνει ο ίδιος, ψαρεύει νόμιμα στα διεθνή ύδατα, ένα χιλιόμετρο μακριά από τα τουρκικά. Σήμερα όμως η πρόκληση των Τούρκων ήταν πιο έντονη, παρά την παρουσία και σκάφους της ΦΡΟΝΤΕΞ από τη Λεττονία, το οποίο απέφυγε να αντιδράσει.

Σύμφωνα με τον κύριο Κυπραίο, δεν περνάει ούτε μια μέρα που Τούρκοι αλιείς μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ψαρεύουν σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές των ελληνικών νησιών.

Βίντεο – πρόκληση από τη Λέρο

Στη Λέρο σήμερα, μετά την άφιξη στη περιοχή δυο ακόμη περιπολικών σκαφών του ελληνικού λιμενικού, οι τουρκικές μηχανότρατες αποσύρθηκαν στα χωρικά ύδατα της γείτονος. Σε βίντεο όμως που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, Έλληνας ψαράς περιγράφει την τελευταία τουρκική πρόκληση, που συνοδεύτηκε από πυροβολισμούς.

«Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί 30 χρόνια. Οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί», λέει ο δημοσιογράφος του Άρτεμις FM, Bαγγέλης Μπαλαμπάνης. 

Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών: «Για όλα φταίνε οι Έλληνες»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεπέρασε τα όρια. Μιλώντας στη διάσκεψη των ξένων πρέσβεων στην Άγκυρα, ισχυρίστηκε πως για όλα φταίει η Ελλάδα, όπως έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπός του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

«Οι Τούρκοι μας πρόσφεραν ψάρια για να μη μιλήσουμε για το πυροβολισμό»

«Ήταν 5 τουρκικά σκάφη, συν δύο πιο μακριά. Στην αρχή μας πλησίασαν απειλητικά και μετά μας πρόσφεραν ψάρια για να μη μιλήσουμε στο Λιμενικό», αποκαλύπτει ο Ν. Γιαννουκάς, ψαράς από τη Λέρο. 

Η Αθήνα πάντως αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τις τουρκικές προκλήσεις, τις οποίες αποδίδει κυρίως σε προσπάθεια αντιπερισπασμού κι αποπροσανατολισμού της Άγκυρας, από την οικονομική κρίση.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top