«Πόλεμος» με αληθινά πυρά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η μάχη της… τσιπούρας στο Αιγαίο

Επικίνδυνη κλιμάκωση παίρνουν τα επεισόδια ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο για την περίφημη «μάχη της τσιπούρας», καθώς την Κυριακή Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τους Έλληνες αλιείς στο νησάκι Καλαπόδι, μόλις 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου. 

Επεισόδιο στη Λέρο με Τούρκους ψαράδες: Πυροβόλησαν εναντίον Ελλήνων αλιέων

Ένας από τους ψαράδες, ο οποίος ήταν μπροστά στο περιστατικό, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε όλα όσα έζησε.

«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», είπε ο κύριος Κώστας Τσίφτης.

Μάλιστα, ένας συνάδελφός του, μιλώντας στον Alpha, είπε:

«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος, ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο».

Η Διευθύντρια μάλιστα του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ότι την Κυριακή ψάρευαν 10 τουρκικές μηχανότρατες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

«Οι Τούρκοι τώρα πια έχουν αποθρασυνθεί. Είναι σαν να θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα», είπε και κατέληξε:

«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια μηχανότρατα. Χθες είχαμε 10 μηχανότρατες από το Αγαθονήσι μέχρι και τη Λέρο. Τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα από τα νησιά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top