Συνέντευξη σε ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο έδωσαν μέλη του «Ρουβίκωνα»

«Αποδεχόμαστε τη βία ως πολιτικό εργαλείο»

Συνέντευξη σε ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο παραχώρησαν δυο στελέχη του «Ρουβίκωνα» που δεν κατονομάστηκαν.

Μιλώντας στο Λατινοαμερικάνικο δίκτυο, παρουσίασαν την ιδεολογία και τις απόψεις τους, χαρακτήρισαν το κράτος ως «έναν από τους εχθρούς» και διευκρίνισαν ότι αποδέχονται «τη βία ως πολιτικό εργαλείο».

ΒΕΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τα δυο στελέχη της αναρχικής συλλογικότητας, χαρακτήρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως «σοσιαλδημοκρατικό κόμμα» που έχει «ελάχιστη σχέση με τα κινήματα», ρίχνοντάς του τα «βέλη» τους για την πολιτική που ακολούθησε ως κυβέρνηση.

«Το τέλος της  διαδρομής είναι η αναρχία και ο κομμουνισμός» αναφέρουν, προσθέτοντας πως «ο καθεστωτικός δρόμος είναι αδιέξοδος».

ΣΧΕΣΗ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ MEDIA

«Η σχέση μας με τα ελληνικά media είναι μια σχέση αντάρτικου, μια σχέση πειρατείας. Ο Ρουβίκωνας δεν είναι η εικόνα του στα media, είναι το σύνολο τον πραγμάτων που κάνει».

«ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ Η ΒΙΑ»

«Η βία είναι ένα μαχαίρι που κόβει και από τις δύο όψεις (…) Εκτός από τη βία της εξουσίας, του κράτους, με την μορφή της καταστολής, ή του στρατού, από την άλλη υπάρχει η βία των καταπιεσμένων, η βία της εργατικής τάξης, η βία της βάσης. Έχουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο βίας, μένουμε σε αυτό» δήλωσαν, κάνοντας λόγο για μία «πολιτική επιλογή».

Η συνέντευξη των δύο στελεχών δόθηκε σε δημοσιογράφο του καναλιού Telesur, ενός δικτύου που ανήκει σε Βενεζουέλα, Κούβα, Βολιβία, Νικαράγουα και Ουρουγουάη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top