Βραδυφλεγής βόμβα τα ξερόχορτα και οι τόνοι σκουπιδιών στον Μαραθώνα

Φοβούνται οι κάτοικοι για νέα φωτιά

Δεκαέξι μέρες έχουν περάσει από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, όμως φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Οι κάτοικοι του Μαραθώνα ζουν καθημερινά με τον φόβο μιας νέας πυρκαγιάς, καθώς κεντρικότατοι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι με σορούς από ξερόχορτα και σκουπίδια.

Καταγγελίες που ήρθαν στο star.gr από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν ότι η οδός Αγίας Μαρίνας, αλλά και άλλοι κεντρικοί δρόμοι του Μαραθώνα είναι γεμάτοι με μπάζα, ξερόχορτα και σκουπίδια, αφού εδώ και δύο μήνες δεν έχει περάσει φορτηγό του δήμου για να τα μαζέψει. 

Οι κάτοικοι έχουν επικοινωνήσει με τον δήμο, ζητώντας να βγουν συνεργεία και να καθαρίσουν τους χώρους γύρω από τους κάδους σκουπιδιών, όμως η απάντηση που πήραν, όπως λένε, είναι πως είναι παράνομο να πετούν ξερά χόρτα και κλαδέματα στους κάδους απορριμμάτων. 

Το αίτημά τους μάλιστα καταγράφηκε, αλλά ακόμα δεν έχει περάσει φορτηγό για να μαζέψει τα ξερόχορτα και τα μπάζα. 

Όπως λένε, παρά την πρόσφατη τραγωδία που βιώσαμε δεν έχει γίνει καμία αντιπυρική πρόβλεψη, ενώ εκφράζουν φόβους ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί στα σημεία αυτά να ξεσπάσει νέα φωτιά. 

Το star.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους καθαριότητας του δήμου Μαραθώνα για ένα σχόλιο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top