Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα

Αντιμέτωποι με το «λουκέτο» στο κέντρο υγείας

Τη ζωή τους κορώνα γράμματα παίζουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα και των γύρω χωριών εξαιτίας του κλειστού κέντρου υγείας της περιοχής. Λόγω της αδιαφορίας του κράτους να το στελεχώσει ένας 42χρονος έσβησε χθες από ανακοπή μπροστά στις κλειστές πόρτες του.

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων και των γύρω χωριών. Το κλειστό εδώ και 4 χρόνια κέντρο υγείας τους αναγκάζει να τρέχουν για βοήθεια στο νοσοκομείο Λαμίας.

Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρυσε ένας άνθρωπος, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι αναζήτησε βοήθεια. Η χορταριασμένη είσοδος μαρτυρά την εγκατάλειψη και φυσικά οι πόρτες ήταν σφραγισμένες με λουκέτα.

«Έσβησε μπροστά στο κλειστό κέντρο υγείας»

Χθες ένας 42χρονος άνδρας οδηγώντας στην εθνική οδό ένιωσε αδιαθεσία. Οι ελπίδες του στηρίχτηκαν σε αυτή την ταμπέλα που τον οδηγούσε στο πλησιέστερο κέντρο υγείας στο χωριό, το οποίο είναι καινούργιο. Έφτασε μέχρι εκεί αλλά αντίκρυσε το λουκέτο. Άρχισε να ζητάει βοήθεια από διερχόμενα αυτοκίνητα. Λίγη ώρα αργότερα, «έσβησε» από οξύ έμφραγμα.
«Κανένας δεν τον βοηθούσε, κουνούσε χέρια και πόδια, ενώ οδηγούσε έστριψε να πάει στο κέντρο υγείας και ήταν χορταριασμένο» λέει η μητέρα του στο STAR.

Υπολειτουργούσε 6 χρόνια το υπερσύγχρονο κέντρο υγείας

Το κέντρο υγείας λειτούργησε από το 2009 έως το 2014 σαν... δημόσια υπηρεσία όπως λένε οργισμένοι οι κάτοικοι, 08:00 το πρωί με 13:00 το μεσημέρι.

Το STAR είχε αποκαλύψει πρώτο πριν από 2 χρόνια ότι το υπερσύγχρονο κέντρο υγείας είχε μετατραπεί σε κτίριο φάντασμα. Ούτε και τότε ευαισθητοποιήθηκε κάποιος αρμόδιος.

Θέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχουν προκηρυχθεί. Αποτέλεσμα είναι να χάνουν την ζωή τους άνθρωποι ή να κινδυνεύουν εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top