Ζάκυνθος: Fake news η δηλητηρίαση νεαρών Άγγλων από ποτά «μπόμπες»

Κανείς δε νοσηλεύτηκε

Διαψεύδουν οι αρχές της Ζακύνθου βρετανικά δημοσιεύματα για μαζική δηλητηρίαση 17 νεαρών από ποτά – «μπόμπες» στον Λαγανά.

Στο στόχαστρο βρετανικών μέσων ενημέρωσης φαίνεται πως έχει μπει για μια ακόμη φορά η Ζάκυνθος, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς θερινούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. 

Με πηχαίους τίτλους η Sun και η Daily Mail φιλοξενούν επώνυμες καταγγελίες και φωτογραφίες παρέας 17 νεαρών, ηλικίας 17 με 18 ετών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι πίνοντας μόλις τρία ποτά σε μπαρ του Λαγανά δηλητηριάστηκαν και κατέληξαν σε νοσοκομείο.

«Βγήκα στο διάδρομο του ξενοδοχείου και είδα ότι όλοι οι υπόλοιποι είχαν αρρωστήσει. Ο εμετός μας ήταν κόκκινος και μαύρος, ενώ ένας φίλος άρχισε να έχει σπασμούς. Είναι απάνθρωπο. Είμαι 100% σίγουρος ότι δηλητηριαστήκαμε λόγω του αλκοόλ και δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο θυμωμένος είμαι που κάποιοι έβαλαν τις ζωές μας σε κίνδυνο για να βγάλουν λίγα παραπάνω λεφτά» αναφέρει χαρακτηριστικά 18χρονος Βρετανός.

Βρετανοί καταγγέλλουν: Δηλητηριαστήκαμε από ποτά «μπόμπες» στη Ζάκυνθο

Δεν άργησε όμως να έρθει η κατηγορηματική διάψευση και ν΄ αποκαλυφθεί η πραγματικότητα, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τα καταγγελλόμενα των νεαρών βρετανών, που υποτίθεται προκάλεσαν «σάλο» σε Ζάκυνθο και Βρετανία. 

«Επικοινωνήσαμε και με το γραφείο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και με τον αστυνομικό διευθυντή Ζακύνθου και βέβαια μας διέψευσαν κατηγορηματικά ότι έχει περιέλθει σε γνώση τους ένα τέτοιο γεγονός. Ανάλογη ήταν η διαβεβαίωση από το Γενικό Νοσοκομείο της Ζακύνθου» αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Βασίλης Μούτσιος, δημοσιογράφος του imerazante.gr

Έξαλλος εμφανίζεται με τα δημοσιεύματα αυτά και ο δήμαρχος Ζακύνθου, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star καταγγέλλει πως στόχο έχουν να δυσφημήσουν το κοσμοπολίτικο νησί του Ιονίου και μάλιστα στη μέση της τουριστικής περιόδου:

«Είναι ψευδέστατο. Κανείς δε νοσηλεύτηκε, κανείς δε δηλητηριάστηκε» δηλώνει στο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Παύλος Κολοκότσας, Δήμαρχος Ζακύνθου.

ΤΟ «ΚΟΛΠΟ» ΜΕ ΤΟΥΣ «ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥΣ» ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ 

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, που βρετανοί τουρίστες, όταν επιστρέφουν στις χώρες τους "θυμούνται" ξαφνικά διάφορα περιστατικά, που υποτίθεται τους συνέβησαν στις διακοπές τους στα Ελληνικά νησιά. 

Μάλιστα έχει αποδειχθεί και δικαστικά ότι ορισμένες βρετανίδες τουρίστριες το έχουν κάνει επάγγελμα να «σκηνοθετούν» το βιασμό τους, επιδιώκοντας να βάλουν στην τσέπη την αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top