«Παραιτήσου» λέει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στον Ψινάκη

«Δεν παραιτούμαι» απαντά ο Δήμαρχος Μαραθώνα

Πρώτη δημοσίευση 19:32

 

Χωρίς τον Ηλία Ψινάκη διεξήθχη το απόγευμα της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Μαραθώνα, με το κλίμα να είναι… εχθρικό για τον Δήμαρχο, ο οποίος αποφάσισε να μη δώσει «το παρών».

Το δημοτικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ Α. Ρεϊσογλου, ύστερα από αίτημα 23 δημοτικών συμβούλων που ζητούν την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη μετά τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Παράλληλα έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες με μαύρες σημαίες, κατηγορώντας τον Δήμαρχο ότι μετά τη «μαύρη» εκείνη Δευτέρα έχει εξαφανιστεί.

Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα

«ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ» ΕΙΠΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης.
 

Ακύρωσε την παράσταση «Αντιγόνη» ο Ψινάκης-Τα έσοδα ήταν για πυρόπληκτους

Εμφανίστηκε ο Ψινάκης: «Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ»

Post Hλία Ψινάκη στα social media: «Σε όλους σκύβω το κεφάλι»

Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα

«ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ, ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥΣ»

Νωρίτερα με δελτίο τύπου,  ο Ηλίας Ψινάκης εξηγούσε για ποιο λόγο αποφάσισε να μη δώσει «το παρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για «καιροσκόπους, υπόδικους και ανθρωποφάγους»:

«Δε θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεθα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο. Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτήρισε την 23η Ιουλίου ως την ημέρα «που η εμπειρία της εθνικής τραγωδίας σημάδεψε το μέλλον του Μαραθώνα και όλης της Ελλάδας, τις συνέπειες της οποίας ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχης ενός πολέμου».

Στο Δελτίο Τύπου, ανέφερε πως καιροσκόποι επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα:

«Μία από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια. Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποι, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα.Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαιη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές».

«Την ώρα της μάχης, επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, αυτές τις στιγμές «προέχει η διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής» σε κλίμα αλληλεγγύης, ενότητας και κοινής προσπάθειας».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πολιτικού κόστους, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε το υπολόγισε, κάτι που προκύπτει και από τη συρρίκνωση της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης», κατέληξε.

Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα
 
Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα

Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα

Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα

Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top