Μύκονος: Μαζεύουν τα κανονικά σπουπίδια μαζί με τα ανακυκλώσιμα

Μάχη με τα απορρίμματα δίνει ο Δήμος

Πριν από λίγες ημέρες, η Μύκονος στο peak της καλοκαιρινής σεζόν θύμιζε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Το «Νησί των Ανέμων» που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του διεθνούς jet set δίνει «άνιση» μάχη με τα απορρίμματα που προ ημερών είχαν κάνει κατάληψη σε πολλά σημεία αποτελώντας απαράδεκτο θέαμα.

Το πρόβλημα της συγκομιδής των σκουπιδιών στη Μύκονο είναι πολύ μεγάλο, ενώ επιδεινώνεται από την άφιξη χιλιάδων τουριστών που έχουν κατακλύσει το νησί.

Από τη μεριά του ο Δήμος παλεύει με ελάχιστο προσωπικό και οχήματα να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Πάνω σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν, μαζί με τα «ξερά» καίγονται και τα «χλωρά».

Απόδειξη το video που θα δείτε όπου οι υπάλληλοι του Δήμου δεν ξεχωρίζουν τα κανονικά σκουπίδια με αυτά της ανακύκλωσης μαζεύοντάς τα όλα μαζί.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η ανακύκλωση πάει… στράφι καθώς τόνοι σκουπιδιών (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ανακυκλώσιμα) καταλήγουν στις χωματερές και όχι σε ειδικά κέντρα ανακύκλωσης.

Με την κλιματική αλλαγή να «μαστιγώνει» κάθε γωνιά του πλανήτη και τη Γη να εκπέμπει SOS, η ανάγκη να φροντίσουμε το περιβάλλον άρα και εμάς τους ίδιους είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top