Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων για τη φονική πυρκαγιά

Κάτοικοι στο Νταού Πεντέλης λένε πως ξέρουν τον άνθρωπο που έβαλε τη φωτιά

Στο Νταού Πεντέλης κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ξέρουν τον άνθρωπο που έβαλε τη φωτιά με καταστροφικές συνέπειες. 

Την ίδια ώρα έχει ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων για την φονική πυρκαγιά αλλά και για τη βοήθεια που τελικά προσέφεραν στις έρευνες τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Έχουν άραγε βάση οι μαρτυρίες των κάτοικων στο Νταού Πεντέλης; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων εμπρησμού που αναζητούν τα αιτία της πυρκαγιάς η οποία κατέληξε να κάψει δεκάδες ανθρώπους και να καταστρέψει σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Στο μεταξύ κατέθεσε στη δικαιοσύνη ο αρχηγός της πυροσβεστικής ενώ έχει κληθεί και ο δήμαρχος Ραφήνας. Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να καταθέσει ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης καθώς δεν έχει κοπάσει η συζήτηση για την εκκένωση που δεν έγινε ποτέ.

Με απόφαση του υπουργείου εθνικής Άμυνας δυο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, της αεροπορίας και του στρατού ξηράς, θα διατεθούν ώστε να περιπολούν για τον φόβο κάποιας νέας πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πάνω από τον κατεστραμμένο Νέο Βουτζά και την Κινέτα πέταξε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, μετά από αίτημα της χώρας μας.

Ωστόσο, την ημέρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές σε Κινέτα και Νταού Πεντέλης τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της πυροσβεστικής και της αστυνομίας δεν είχαν διατεθεί για αντίστοιχες περιπολίες, αν και ο χάρτης επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ήταν στο επίπεδο 4 για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι. 

Αν πετούσαν στην περιοχή ίσως να μπορούσαν να καταγράψουν και τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων και παράλληλα να δίνουν καλύτερη εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής. 

Τέλος, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του πυροσβεστικού Σώματος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top