Ολοκληρώνονται σήμερα οι νεκροτομές – Δύσκολη η αναγνώριση

Αναμένονται τα αποτελέσματα του DNA

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί το ψυχοφθόρο έργο των έντεκα ιατροδικαστών που συμμετέχουν στις νεκροτομές των σορών, οι οποίες εντοπίστηκαν στο Μάτι μετά από την καταστροφική φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς την περιοχή. 

Την Πέμπτη είχαν ολοκληρωθεί οι νεκροτομές σε 75 από τις 84 σορούς που έχουν ανευρεθεί από την αστυνομία και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ αν βρεθούν κι άλλοι σοροί θα συνεχιστεί η διαδικασία. 

Ωστόσο η ταυτοποίηση των θυμάτων δεν είναι εφικτή, καθώς οι περισσότερες σοροί βρέθηκαν απανθρακωμένες κι έτσι οι συγγενείς θα πρέπει να περιμένουν έως και τρεις εβδομάδες για τα αποτελέσματα των εξετάσεων του DNA.

Στο νεκροτομείο Αθηνών έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας αποτελούμενες καθεμιά από ιατροδικαστή, γενετιστή, φωτογράφο, αστυνομικό για τη λήψη αποτυπωμάτων και από άλλες ειδικότητες, κατά τα διεθνή πρότυπα και με την εμπειρία που αποκτήθηκε από την τραγωδία με τη συντριβή του αεροπλάνου Helios στο Γραμματικό το 2005, όπου έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι. 

Συγγενείς των θυμάτων καλούνται να δώσουν δείγμα DNA για να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησης, ενώ ζητείται να έχουν μαζί τους οδοντικές ακτινογραφίες των συγγενών τους, που αποτελεί το έσχατο μέσο ταυτοποίησης σε περιπτώσεις πλήρους απανθράκωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top