Συγκλονίζει η ανάρτηση δακρυσμένου πυροσβέστη στις φωτιές στο Μάτι

«Καλό παράδεισο ψυχούλες»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ανάρτηση ενός πυροσβέστη, ο οποίος έδωσε μάχη μαζί με τους συναδέλφους του για να σβήσουν την εφιαλτική φωτιά που ξέσπασε στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας. 

Ο Νίκος Ρουκούδης, φανερά φορτισμένος από όσα έζησε στο πύρινο μέτωπο, επιστρέφοντας στην οικογένειά του, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι από εδώ και πέρα τίποτα δε θα είναι ξανά ίδιο στη ζωή του. 

Γράφει ο ήρωας πυροσβέστης:

«Μάτι Αττικής 23-25 Ιουλίου 2018.
Αυτήν την ώρα είμαι στο υπηρεσιακό λεωφορείο και επιστρέφω στην οικογένεια και το σπίτι μου. Θα δω ξανά την κόρη και την γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά... Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στην ρουτίνα μου....
Δεν είναι τίποτα ίδιο όμως...
Δεν το εξηγείς ούτε με λόγια ούτε με φωτογραφίες...
Άλλωστε πώς να εξηγήσεις κάτι που, ούτε εσύ το έχεις χωνέψει;
Πόση λύπη και τραγωδία να χωρέσει σε λίγα στρέμματα...;
Πόσες ψυχούλες χαμένες ...Άδικα και γρήγορα...
Πόσες περιουσίες στάχτη...

ο πυροσβέστης

(Ο πυροσβέστης Νίκος Ρουκούδης)
 

-«Είστε όλοι καλά;», ρωτούσα ανθρώπους που έβρισκα στον δρόμο να μαζεύουν ότι τους έχει απομείνει...
-«Πώς να είμαστε καλά αγόρι μου;» η πιο συνηθισμένη απάντηση...
Πώς να είναι οι άνθρωποι καλά ρε μαλάκα, όταν έχασαν συγγενείς, φίλους, γείτονες, περιουσία και ελπίδα;
-«Τουλάχιστον είστε ζωντανοί».... προσπαθούσα να τους ηρεμήσω... Μάταια πολλές φορές...
Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω όλο αυτό, δεν μπορώ να το περιγράψω και δεν ξέρω εάν χρειάζεται...
Να μην ξεχάσω....
Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό και φαγητό... Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε... Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοί άνθρωποι, χωρίς όνομα, χωρίς αντάλλαγμα δίνουν ελπίδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και την μαυρίλα... Σεβασμός και συγκίνηση...
Κανένας πυροσβέστης δε θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας... Θέλει να βοηθήσει, να σώσει, δηλαδή να κάνει την δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του... Κι αν είναι ήρωες οι πυροσβέστες, σούπερ - ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρόν, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν... Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί...Υπέροχοι και υπεράνθρωποι συνεργάτες».

Μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή του Star, o Νίκος Ρουκούδης, δεν έκρυψε πόσο βαθιά των συγκλόνισαν οι εικόνες που αντίκρισε στο Μάτι, όταν έφτασε εκεί τα ξημερώματα της Τρίτης από τη Μακεδονία. 

"Ήταν ένας εφιάλτης, οι εικόνες που αντίκρισα ήταν πάρα πολύ σκληρές δεν μπορώ να τις περιγράψω με λόγια. Η ψυχή μου έσπασε όταν έφτασα έξω από ένα σπίτι και είδα καμένα παιδικά παιχνίδια. Φοβήθηκα ότι θα μπω μέσα και θα δω κάτι που απευχόμουν. Είδα και τον σκύλο της οικογένειας φοβισμένο και σκέφτηκα ότι μπορεί να τους βρω εκεί νεκρούς. Λίγο μετά είδα όλη την οικογένεια ζωντανή και καλά και χάρηκα σαν να ήταν δικοί μου άνθρωποι", είπε. 

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει όλους εκείνους τους εθελοντές και τους απλούς ανθρώπους που έσπευσαν για να συμπαρασταθούν στους πληγέντες. 

"Ερχόντουσαν συνέχεια απλός κόσμος και μας ρωτούσαν αν χρειαζόμαστε κάτι, αν θέλουμε βοήθεια, αν μπορούν να κάνουν κάτι για να μιας διευκολύνουν. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας, δεν είμαστε ήρωες. Σούπερ ήρωες είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έτρεξαν για να βοηθήσουν", είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top