Θλίψη για τον θάνατο του 18χρονου αθλητή - Αύριο η κηδεία

Λίγες ώρες πριν είχε ανέβει στο βάθρο των νικητών

Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του νεαρού κολυμβητή του ομίλου της Αμφιθέας. Ο Δημήτρης, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Λίγες ώρες πριν είχε ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Το νερό ήταν όλη του η ζωή. Τερμάτιζε πάντα πρώτος. Ήθελε να κατακτά τίτλους. Χαμογελούσε και προέτρεπε τους νεαρούς αθλητές να κολυμπήσουν με το δικό του πάθος!  Κι όμως… όλα χάθηκαν σε μία στιγμή. Ανεξήγητα...

«Στον δρόμο γινόταν προσπάθεια αναζωογόνησης. Μπήκε αμέσως μέσα. Η προσπάθεια συνεχίστηκε άλλη 1 ώρα αλλά δεν τα κατάφερε. Η διαδικασία οδηγεί στη ιατροδικαστική εξέταση που θα βρει τα αίτια ου θανάτου», λέει ο διοικητής ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός. 

Στους αγώνες της Θεσσαλονίκης, ο 18χρονος Δημήτρης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο! Επέστρεψε στο ξενοδοχείο του, κολύμπησε για λίγο στην πισίνα βγαίνοντας όμως κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε… Τα αίτια παραμένουν άγνωστα.
 
«Τα περισσότερα αίτια αιφνιδίου θανάτου σε αθλητές σχετίζονται με γενετικά αίτια και σε μεγάλο ποσοστό μπορούν να διαγνωστούν. Σύμφωνα με τις οδηγίες οι αθλητές πρέπει να κάνουν καρδιολογική εξέταση για να προσδιοριστεί ο περαιτέρω έλεγχος», εξηγεί ο ειδικός αθλητικής καρδιολογίας, Σταυρουλάκης Γιώργος. 

Εδώ στον Άλιμο, σε αυτήν εδώ την πισίνα, ο 18χρονος Δημήτρης προπονούνταν καθημερινά. Ήταν ένας από τους πιο φερέλπιδες νέους αθλητές, η είδηση του θανάτου του σόκαρε τους συναθλητές του.

Μηνύματα συμπαράστασης στο διαδίκτυο από τους συμμαθητές στου στο Χαϊδάρι και τους συναθλητές του.
 

«Και έτσι απροσδόκητα και άδικα σε χάσαμε! Σα να μη χώρεσε τούτος ο τόπος την καλοσύνη και το χαμόγελο σου. 17 χρόνων με βλέμμα ώριμου άντρα. Ήσουν ο "Τσίφτης" μας. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος ήσουν και τι ποιότητα είχες. Μετά τα μετάλλια και τις χαρές μας στεναχώρησες, αλλά έτσι είναι οι τσίφτες, απρόβλεπτοι», έγραψε ο Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας.  

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και η  Κολυμβητική Ομοσπονδία  Ελλάδας

Η ΚΟΕ, το τεχνικό προσωπικό και οι άνθρωποι του αθλήματος στην Ομοσπονδία συλλυπούνται βαθύτατα την οικογένεια του άτυχου νεαρού αθλητή και το σύλλογό του.

Σήμερα, στην τέταρτη και τελευταία μέρα των αγώνων, ο Δημήτρης ήταν απών. Στη μνήμη του τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Χαϊδαρίου 


 Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top