Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Θα ακολουθήσει θεραπεία σε ιδιωτική κλινική για τα προβλήματα υγείας του

Το κατώφλι των φυλακών Koρυδαλλού πέρασε πριν από λίγη ώρα το Άκης Τσοχατζόπουλος. O πρώην υπουργός ευχαρίστησε τη δικαιοσύνη που έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσε για λόγους υγείας, όπως και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, η οποία τον επισκέφθηκε χθες στη φυλακή.  

Άπεφυγε να σχολιάσει ωστόσο την πολιτική του δίωξη, που ξεκίνησε  το 2010. «Τώρα θα πάω στο σπίτι μου να ξεκουραστώ, όμως τα προβλήματα υγείας που αποκόμισα από την φυλακή είναι πάρα πολλά». Όπως δήλωσε, τώρα θα ακολουθήσει θεραπεία σε ιδιωτική κλινική.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει, μέσω των συνογόρων στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο σε κάθειρξη 19 ετών για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων Tor - M1 και τα γερμανικά υποβρύχια. Τότε, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά ένα μόλις έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση.

Την περασμένη άνοιξη ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο της ίδιας χρόνιας έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top