Από τη Δευτέρα η επιβίβαση μόνο από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία

Τέλος στην εισιτηριοδιαφυγή

Από την Δευτέρα μπαίνει φρένο στο τσάμπα στα λεωφορεία. Η είσοδος των επιβατών θα γίνεται από την μπροστινή πόρτα, ώστε οι επιβάτες να χτυπούν το εισιτήριο τους.

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου παρά τα προβλήματα οδεύει στην πλήρη εφαρμογή του, καθώς ελάχιστες είναι οι πύλες που παραμένουν ανοιχτές, Σειρά τώρα έχουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ καθώς από την Δευτέρα θα αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζεται η υποχρεωτική είσοδος των επιβατών  από την μπροστινή πόρτα προκειμένου να επικυρώνουν τα ηλεκτρονικά τους εισιτήρια μπροστά στον οδηγό.

Θα αυξηθούν έλεγχοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί το μέτρο, πολλοί οδηγοί είχαν αρνηθεί να επιβλέψουν την επικύρωση ή να εμποδίσουν την είσοδο επιβατών από τις υπόλοιπες πόρτες. Στόχος πάντως είναι η πρόσληψη ελεγκτών και ήδη έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση 65 εργαζομένων.

 « Η είσοδος σταδιακά θα ξεκινήσει σε κάποιες γραμμές ώστε το φθινόπωρο να εφαρμοστεί πλήρως» τόνισε ο Θάνος Βουρδας ΓΓ υπουργείου μεταφορών

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία σώματος ελεγκτών και η εκπαίδευση 200 ατόμων ώστε να κάνουν με επιστημονικό τρόπο ελέγχους. Ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών σκοπεύει στην  αύξηση των ελέγχων εισιτηρίων σε μία προσπάθεια μείωσης της εισιτήριο-διαφυγής.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR  μρ τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top