Στις 16:00 το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Νέα διαμαρτυρία αύριο στις Πρέσπες

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο του Star όσα συνέβησαν στο χθεσινό συλλαλητήριο

 

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στο Πισοδέρι Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο από την «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», αντιδρώντας έτσι στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος – ΠΓΔΜ για την ονομασία των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 16:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να καταφτάσουν χιλιάδες πολίτες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για «εκχώρηση» της Μακεδονίας.

Από το πρωί κόσμος καταφτάνει μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ η προσέλευση αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα, με κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου «Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;»

Στην ανακοίνωσή της η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα χωρίς να έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού οι ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται, ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, παραβιάζοντας κατάφορα την πάγια εθνική θέση».

Συλλαλητήριο την Κυριακή και στο Πισοδέρι

Επεισοδιακή αναμένεται αύριο η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων στον Λαιμό των Πρεσπών, καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Επίσης γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μαζική παρουσία πολιτών που αντιδρούν στη συμφωνία και στις Πρέσπες την ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία.

Ήδη ναυλώνονται λεωφορεία για το Πισοδέρι από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. (πληροφορίες στο τηλ. 2310244400).

Την Παρασκευή το απόγευμα τέλος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για τη συμφωνία με τα Σκόπια από το οποίο δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια, όταν ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν παραταχθεί για να τους αποτρέψουν να ανέβουν στο περιστύλιο της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top