Ημέρα ταλαιπωρίας – Στάσεις εργασίας σε Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ

Απεργούν και τα ταξί

Στάσεις εργασίας σε Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ

Με αρκετή υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα, Πέμπτη, οι Αθηναίοι, καθώς οδηγοί και επιβάτες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλη ταλαιπωρία εξαιτίας της στάσης εργασίας στο μετρό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αλλά και της νέας 24ωρης απεργίας των οδηγών ταξί.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στο μετρό πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων μέτρων.

Τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 12:00 – 17:00, όμως τα οχήματα θα αρχίσουν να αποχωρούν από τις 11:00 και η αποκατάσταση της λειτουργίας τους αναμένεται γύρω στις 18:00.

Λόγω της στάσης εργασίας δε θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο. Η στάση εργασίας γίνεται ώστε να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη γενική τους συνέλευση με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Επίσης οι οδηγοί στα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 12:00 – 16:00, όμως και πάλι τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 και να επιστρέφουν στην κανονική λειτουργία τους από τις 17:00 και μετά.

Τέλος νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλαν για την Πέμπτη και οι οδηγοί ταξί, αντιδρώντας στις απαιτήσεις των δανειστών για κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top