Πανελλαδικές 2018: Αναμενόμενα τα θέματα στα Αρχαία – Τα θέμα «παγίδα» στα Μαθηματικά

Δυσκολεύτηκαν οι υποψήφιοι των Θετικών Επιστημών

Πανελλήνιες 2018:Βατά τα Αρχαία, απαιτητικά τα Μαθηματικά

Αναμενόμενα χαρακτηρίζονται τα θέματα που έπεσαν σήμερα στα Αρχαία Ελληνικά για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Επιστημών, ενώ ιδιαίτερα απαιτητικά ήταν τα θέματα των Μαθηματικών.

Συγκεκριμένα, τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές κατανοητά  και αναμενόμενα.

Στο διδαγμένο κείμενο δόθηκαν οι ενότητες 12 και 13 από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα και στο αδίδακτο κείμενο ένα απόσπασμα από  το κείμενο «Αριστοτέλους Ρητορική», Α΄ 1-2 που αφορούσε στη  σχέση ρητορικής και διαλεκτικής.

Η επιλογή του αδίδακτου κειμένου χαρακτηρίζεται πρωτότυπη, μιας και  ο Αριστοτέλης είναι συνδεδεμένος στη σκέψη των υποψηφίων με το διδαγμένο αλλά όχι με το αδίδακτο κείμενο.

Τα θέματα των Μαθηματικών πάλι χαρακτηρίζονται κλιμακούμενης δυσκολίας και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην επίλυσή τους.

Έχουν όμως  μεγάλο όγκο αριθμητικών πράξεων που είναι πιθανόν να εξαντλήσει τους υποψηφίους και να μη τους επιτρέψει να επικεντρωθούν στο μαθηματικό σκέλος της εξέτασης.

Ιδιαίτερων απαιτήσεων είναι τα θέματα Γ και Δ. Πιο συγκεκριμένα το Θέμα Γ στηρίζεται σε τύπους Γεωμετρίας που έχουν διδαχθεί στη Β Λυκείου και ενδεχομένως οι υποψήφιοι  δεν τους θυμούνται, ενώ πολύ απαιτητικό χαρακτηρίζεται το θέμα Δ4.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top