Ομόφωνα ένοχος ο Παραολυμπιονίκης για τη δολοφονία του ξενοδόχου

Ένορκοι και δικαστές κατέρριψαν τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Παραολυμπιονίκης ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο Μάριο Λουκόπουλο μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε στο Μοσχάτο.

Ένορκοι και δικαστές κατέρριψαν τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα. Κατά πλειοψηφία το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου,ενώ απορρίφθηκαν τα αιτήματα για τη χορήγηση άλλων ελαφρυντικών.

Το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή. Επίσης του επέβαλε εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του μια φορά το μήνα και αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για 10 χρόνια.

Ο κατηγορούμενος θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο εφετείο.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες τρίτων προσώπων. Αυτό σύμφωνα με νομικούς κύκλους φωτογραφίζει την πρώην σύζυγο του θύματος, η οποία είχε ερωτικό δεσμό με τον Παραολυμπιονίκη.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης η πολιτική αγωγή επισήμανε πως ενδεχομένως αυτή η γυναίκα έπαιξε κάποιον ρόλο στο έγκλημα και αυτό πρέπει να ερευνηθεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη του Παραολυμπιονίκη: «Άφησε το θύμα να ψυχορραγεί»

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο 39ΧΡΟΝΟΣ

 

«Ήθελα να τον εκφοβίσω»

Περιγράφοντας τη μοιραία νύχτα ο Παραολυμπιονίκης είπε ότι είχε κλείσει ραντεβού με τον 47χρονο στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο, επειδή σύμφωνα με τον 39χρονο το θύμα ήθελε και πάλι να του μιλήσει για το δικαστήριο που τον είχε καλέσει να καταθέσει ως μάρτυρας.

«Ήθελα να τον εκφοβίσω, να δώσω επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Σκέφτηκα πως αν με βρίσει και με προσβάλλει θα βγάλω το πιστόλι για να τον τρομάξω… Δεν φαντάστηκα ότι θα μου επιτείθονταν, ότι θα έπεφτε πάνω στο όπλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

«Σκέφτηκα να έχω το όπλο μαζί μου και σε περίπτωση που με βρίσει ή με απειλήσει να το βγάλω για να τον τρομάξω. Έκλεισα και το καταγραφικό της κάμερας γιατί σκέφτηκα πως αν τον τρομάξω με το όπλο θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία», πρόσθεσε.

«Σακάτη που π*δ*ξ*ς τη γυναίκα μου»

Σύμφωνα με τον 39χρονο, ο 47χρονος «ήρθε και μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα ξανά και τότε εκείνος θύμωσε πάλι και άρχισε να μου φωνάζει: "Σακάτη, που π*δ*ξ*ς τη γυναίκα μου που μου κατέστρεψες την οικογένεια, και δεν έρχεσαι τώρα να καταθέσεις". Εγώ τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε πέφτοντας πάνω του. Το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσε σφαίρα. Μάλιστα είπα μέσα μου "να δεις που μου πούλησαν κρότου"»! 

«Μου είπε "με χτύπησες" και τότε είδα αίματα»

«Μου είπε με χτύπησες και τότε εγώ είδα τα αίματα. Το θύμα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία…»είπε. Μάλιστα, όπως υποστήριξε κάποια στιγμή είδε το θύμα να σκύβει και σκέφτηκε πως θα έβγαζε όπλο αλλά εκείνος, «έβγαλε το κινητό του από το οποίο και κάλεσε την αστυνομία». Στο σημείο αυτό, ανέφερε ο κατηγορούμενος, «πέσανε ακόμη δυο πιστολιές». Ακολούθησαν και άλλες ενώ ο κατηγορούμενος έψαχνε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του μαγαζιού του και να φύγει.

«Πλέον δεν άκουγα τίποτα, μόνο μια σιωπή, τον είδα ξαπλωμένο ανάσκελα με αίματα στο κεφάλι του. Ανέπνεε βαριά όπως κάποιος που ξεψυχάει… Άνοιξα τα ρολά του μαγαζιού και βγήκα. Ενστικτωδώς πάτησα το κουμπί για να κλείσουν. Πήγα στο σπίτι και ήξερα ότι θα έρθει η αστυνομία, πράγμα που έγινε. Ήρθαν σπίτι μου και τους είπα ότι εγώ το έκανα», είπε ο Παραολυμπιονίκης.

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

 

Στην απολογία του ο Παραολυμπιονίκης μίλησε και για τη σχέση που είχε με την πρώην σύζυγο του θύματος. Όπως είπε τη γνώριζε «από τη γειτονιά» και πάντα «υπήρχε ένα φλερτ» μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον 39χρονο, η σύζυγος του θύματος ήταν εκείνη που του είχε τηλεφωνήσει πρώτη. Ακολούθησε συνάντηση όπου η γυναίκα του 47χρονου ξενοδόχου του εξέφρασε την εκτίμηση και το θαυμασμό της για το πρόσωπό του. «Δεν το περίμενα. Της είπα: ‘’είσαι παντρεμένη έχεις δυο παιδιά’’.Μου απάντησε πως τα τελευταία επτά χρόνια κοιμάται χωριστά με τον σύζυγό της και πως ήταν θέμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου. Με κολάκευε αυτός ο θαυμασμός. Μετά από λίγες ημέρες την πήρα τηλέφωνο και βρεθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο, εκείνη το κανόνισε» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

 

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

 

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της πριν δυο ημέρες, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Παραολυμπιονίκη για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε πει μεταξύ άλλων πως ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης αφού πυροβόλησε το θύμα, το άφησε να ψυχορραγεί, έφυγε και κατέβασε τα ρολά.

«Μας λέει ο κατηγορούμενος ότι το θύμα του πετάει τραπέζια και καρέκλες γιατί βρίσκεται σε θέση άμυνας. Τον ξανά πυροβολεί όμως. Αποτέλεσμα ήταν ο Λουκόπουλος να βρεθεί πίσω από το τραπέζι και καλεί την άμεσο δράση.

Μετά ο κατηγορούμενος βλέπει το θύμα να έρχεται κατά πάνω του και ξανά πυροβολεί. Γνώριζε όμως ότι είναι τραυματισμένος. Κρυβόταν πίσω από το τραπέζι το θύμα. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να τον σκοτώσει με πυροβολισμό; Δε φτάνουν όλα αυτά τον αφήνει και ψυχορραγεί δίπλα του. Δεν ειδοποιεί κανένα. Δεν προσπάθησε να τον σώσει. Έφυγε και κατέβασε και τα ρολά! Δεν τα άφησε καν ανοιχτά για να τον βρουν» είχε πει μεταξύ άλλων.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της δεν είχε δεχτεί την ελαφρυντική περίσταση του βρασμού , υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε κάτι αιφνίδιο εκείνο το βράδυ.

«Τον έχει καλέσει, τον έχει εγκλωβίσει και έχει σκοπό να εκφοβίσει έναν άνθρωπο τον οποίο έχει περιγράψει εξαιρετικά άγριο, σωματώδη κτλ. Τι περίμενε; Να βγάλει όπλο και ο άλλος να πει «σηκώνω τα χέρια ψηλά»; Έχει στήσει σκηνικό επίθεσης και λέει ήμουν στην άμυνα».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

 

Ήταν βράδυ της 23ης Μαρτίου του 2017. Ο 47χρονος ξενοδόχος είχε πάει από το πρακτορείο του 39χρονου Παραολυμπιονίκη, προκειμένου να μιλήσουν για την πρώην σύζυγό του, με την οποία ο 39χρονος φέρεται να είχε ερωτικές επαφές.

Εκεί σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή ο Παραολυμπιονίκης, το θύμα επέδειξε βίαιη συμπεριφορά.

Εκείνος φοβήθηκε και άρπαξε ένα όπλο που είχε στο πρακτορείο. Το θύμα του έπιασε τα χέρια και τότε ο αθλητής τον πυροβόλησε, τον άφησε να ψυχορραγεί κατέβασε τα ρολά και έφυγε.

Ο 47χρονος τηλεφώνησε στους αστυνομικούς καταφέρνοντας να κάνει ένα τηλεφώνημα πριν πεθάνει.

Mετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, ο 39χρονος δεν προφυλακίστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο κατηγορούμενος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι το 2002, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε, ενώ ως αθλητής κολύμβησης είχε μεγάλες διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top