Αυτές είναι οι καθαρές παραλίες της Αττικής - Ποιες πήραν «Γαλάζια Σημαία» για το 2018

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Οι παραλίες της Αττικής που πήραν "Γαλάζια Σημαία"

Τη 2η θέση παγκοσμίως με 519 βραβευμένες ακτές, 15 μαρίνες και ένα σκάφος αειφόρου τουρισμού κατέχει η Ελλάδα, ανάμεσα σε 47 χώρες.

Αυτές κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία».

Πρώτη στην Ελλάδα  αναδείχθηκε φέτος με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ 2018

 

  • Δήμος Μαραθώνος: Μπρεξίζα, Σχινιάς/Καράβι.
  • Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος: Διασταύρωση, Λίμνη.
  • Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας: Αυλάκι.
  • Δήμος Σαρωνικού: Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi, Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi, Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi, Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach.
  • Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis, Βάρκιζα, Βούλα Α, Βουλιαγμένη.
  • Δήμος Γλυφάδας: Γλυφάδα, Γλυφάδα Α, Γλυφάδα Β.

​Δείτε εδώ τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες για το 2018 σε όλη τη χώρα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ»

 

Αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

Το 2017 ξεκίνησε η εφαρμογή του Προγράμματος για τα σκάφη αειφόρου τουρισμού στη χώρα μας. Το Πρόγραμμα αφορά εταιρείες που διαχειρίζονται τουριστικά σκάφη και βραβεύονται για την αειφόρο διαχείριση τους, όταν συμμορφώνονται με 51 κριτήρια σε γενικές κατηγορίες, αλλά και με επιπλέον κριτήρια σε ειδικές κατηγορίες, όπως τα καταδυτικά σκάφη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top