Ντου του «Ρουβίκωνα» στο Συμβούλιο της Επικρατείας - Εικόνες από το σημείο

Από την επίθεση, έχουν προκληθεί υλικές ζημιές στο κτίριο

Πρώτη δημοσίευση 19:55

 

«Ντου» στο Συμβούλιο της Επικρατείας έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής μέλη του «Ρουβίκωνα», την ώρα που συζητείτο το ασφαλιστικό.

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυπληθείς επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» καθώς 50-70 άτομα έφτασαν στην είσοδο του ΣτΕ, και πέταξαν μπογιές και τρικάκια, προκαλώντας φθορές.

Ο αστυνομικός φρουρός τους αντιλήφθηκε και κάλεσε ενισχύσεις, αλλά η επίθεση κράτησε όπως πάντα 2-3 λεπτά με αποτέλεσμα τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας να προλάβουν να «εξαφανιστούν».

Αμέσως μετά ακολούθησε καταδίωξη καθώς βρήκαν καταφύγιο στα Εξάρχεια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους κυνηγούν.

Την ώρα της επίθεσης στο κτίριο βρίσκονταν ανώτατοι δικαστές που συνεδριάζουν για τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά και πολλοί δικαστικοί υπάλληλοι.

Σε ανάρτησή του σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει:

 

«Πραγματοποιήσαμε πριν λίγη ώρα συμβολική επίθεση στο κτίριο του Συμβούλιου της Επικρατείας. Ο λόγος προφανής, η απόφασή του που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγγαλου για μείωση των συντάξεων.

Ξέρουμε τι θα μας πουν: Θα μας πουν ότι λαϊκίζουμε. Θα μας πουν ότι ψάχνουμε εύκολη συγκίνηση. Θα μας πουν ότι εκμεταλλευόμαστε την δυστυχία. Ότι υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Ότι υπονομεύουμε την δικαιοσύνη που πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Ότι δεν έχουμε λύσεις. Και βέβαια θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ανομία(…)»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top