Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Ο ένας πριν πιαστεί από την Αστυνομία είχε προσπαθήσει να διαρρήξει κρεοπωλείο

Για την Τετάρτη αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δυο άτομα 20 ετών, ένας 36χρονος και ένας ανήλικος, οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ενώπιον του εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη εμφάνιση Μπουτάρη μετά την επίθεση

Εισαγγελική παρέμβαση για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη

Το αίτημα αναβολής υπέβαλαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας.

Οι δύο 20χρονοι δήλωσαν ότι είναι σπουδαστές και ο 36χρονος ότι εργάζεται περιστασιακά.

Σε ό,τι αφορά τον ανήλικο που συνελήφθη μαζί με τους άλλους τρεις, η υπόθεσή του διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 36ΧΡΟΝΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

 

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας εκ των συλληφθέντων ο οποίος είναι ομογενής από τη Γεωργία, έγινε «τσακωτός» από την αστυνομία την Κυριακή ενώ προσπαθούσε να διαρρήξει ένα κρεοπωλείο.

Έτσι συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε επείγουσα  προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Μάτση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνυση ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).

Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί ακόμα να αξιοποιηθούν τα μέσα της τεχνολογίας για την ταυτοποίηση των δραστών, που δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Μετά, δε, την παρέλευση του αυτοφώρου και μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για τα ήδη ταυτοποιηθέντα- συλληφθέντα άτομα από την αστυνομία, όπως επισημαίνεται, η έρευνα πρέπει να αφορά τη συνέχιση των δικονομικών ενεργειών στο πλαίσιο πια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά το πέρας της έρευνας, η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top