«Γέννησα, το έπλυνα και πήγε στο στήθος μου κι έφαγε» λέει η 18χρονη βρεφοκτόνος

Ομολόγησε ότι είναι η μάνα του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε κάδο στην Πετρούπολη

Πρώτη δημοσίευση 18:28
Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ της Ιωάννας Βάσσου από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στον κάδο της Πετρούπολης. Η 18χρονη μάνα του στην απολογία της σοκάρει. «Γέννησα, το έπλυνα στον νιπτήρα και εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε» περιγράφει. 

Η νεαρή γέννησε το μωράκι στις 24 Φεβρουαρίου και το πέταξε με τη βοήθεια της μάνας της στα σκουπίδια, αφού πρώτα το έπνιξε. Μάνα και κόρη κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και θα απολογηθούν στον ανακριτή την Πέμπτη. Ο αδερφός της 18χρονης , με τον οποίο έμεναν μαζί, δεν γνώριζε το παραμικρό.

Η 18χρονη βρισκόταν στο διαμέρισμα με τη μητέρα της, η οποία έμαθε εκείνη τη στιγμή για την εγκυμοσύνη, όπως ισχυρίστηκαν οι δύο γυναίκες. Η μάνα του νεκρού μωρού ανέφερε ότι τύλιξε τον λαιμό του μωρού με κορδόνι και του έβαλε κομμάτια χαρτιού στο στόμα, τα οποία της έδωσε η μητέρα της. Ωστόσο, ισχυρίστηκε πως η μητέρα της δεν έβλεπε τις πράξεις της διότι βρισκόταν έξω από τη μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου.

Η 54χρονη μητέρα της φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε το βρέφος στον κάδο απορριμμάτων, όμως δεν είναι σαφές αν γνώριζε ή όχι για την εγκυμοσύνη και τη γέννα.

«Γέννησα, το έπλυνα στον νιπτήρα και εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε»

«Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απέξω γιατί δε χωρούσαμε. Δε μπορούσε να δει τι γινόταν έτσι που ήταν η πόρτα. Γέννησα, έδεσα τον ομφάλιο λώρο έτσι όπως είδα στο ίντερνετ και τον έκοψα με ένα ψαλίδι. Μετά έκατσα στη λεκάνη, βγήκε ο πλακούντας και τράβηξα το καζανάκι. Πήρα το μωρό αγκαλιά για να το πλύνω και όπως το κράταγα, αυτό πήγε από μόνο του στο στήθος και έφαγε. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και είχα το μωρό δίπλα μου κάτω από την κουβέρτα. Όποτε πήγαινε να κλάψει του έβαζα ένα δάχτυλο μου στο στόμα. Το πιπιλούσε και σταμάταγε» είπε στην απολογία της στις 12 Μαΐου.

Η νεαρή φέρεται να έπεσε σε πολλές αντιφάσεις κατά τη διάρκεια των απολογιών της στους αστυνομικούς. Συμμετείχε ή όχι η μητέρα της στον πνιγμό του βρέφους; Ήταν ή δεν ήταν η 54χρονη παρούσα κατά τη διάκρεια της γέννας; Ποιος πέταξε τελικά το άτυχο βρεφάκι ή ίδια ή η μητέρα της; Το πρωί του Σαββάτου στην κατάθεση της, ισχυρίστηκε ότι γέννησε μόνη της στο μπάνιο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ανέφερε πως η μητέρα της ήταν μπροστά στη γέννα, απλά το απέκρυψε αρχικά καθώς δεν ήθελε να την μπλέξει. 

«Το 2016 είχα κάνει έκτρωση»

«Έχω χάσει τον μπαμπά μου πριν από έξι χρόνια  και ζω με τον αδελφό και τη μητέρα μου. Μέχρι 2016 μέναμε στη Λήμνο. Από εκεί φύγαμε και ήρθαμε Αθήνα γιατί είχα μπλέξει με ένα παιδί από την Αλβανία που το λέγανε Γιώργο. Είχαμε σχέση έναν χρόνο. Καταλάβαμε ότι ήμουν έγκυος  αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφάσισα να κάνω έκτρωση γιατί ήμουν πολύ μικρή και οι δικοί μου ήθελαν να ξεκόψω από αυτόν τον άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος, ο Γιώργος, με χτύπαγε, μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατί έπινε και μας είχε φάει πολλά λεφτά. Με πίεζε δηλαδή να του δίνω από τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου. Με πήγε η μάνα μου στην Αθήνα και έκανα έκτρωση στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, γυρίσαμε Λήμνο και μετά πάλι Αθήνα για μόνιμα με τον αδελφό μου.

«Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με τον Κώστα - Δεν είχαμε σχέση, μόνο μια φορά βρεθήκαμε και κάναμε σεξ»

«Με τον Γιώργο είχαμε σχέση περίπου ένα χρόνο. Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι είμαι έγκυος και αποφάσισα να κάνω έκτρωση γιατί ήμουν πολύ μικρή. Αυτός με χτύπαγε, μου συμπεριφερόταν άσχημα και μας είχε φάει λεφτά. Ήρθαμε στην Αθήνα και έκανα έκτρωση. Αυτό έγινε το 2016. Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με τον Κώστα. Δεν είχαμε σχέση, μόνο μια φορά βρεθήκαμε και κάναμε σεξ. Δεν είχε βάλει προφυλακτικό, αλλά νόμιζα ότι είχε τραβηχτεί πριν τελειώσει. Μετά από τον Κώστα έκανα μια σχέση με τον Κυριάκο, τον οποίο γνώρισα και αυτόν από κοινή παρέα. Χωρίσαμε στα τέλη καλοκαιριού. Είχαμε κάνει σεξ αλλά με προφύλαξη. Σκέφτηκα ότι είχα κάνει σεξ με τον Κώστα χωρίς προφύλαξη και είμαι έγκυος. Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα. Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω» κατέθεσε η 19χρονη.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό - Άφησα λουλούδια στον κάδο»

«Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα και εγώ λουλούδια εκεί που άφηναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ γι’ αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου».

«Έπασχα από επιλόχειο κατάθλιψη» - Τι είπε στον ανακριτή η 18χρονη που σκότωσε το βρέφος στην Πετρούπολη

Η απολογία της 54χρονης μητέρας: «Αναγκάστηκα να το πετάξω»

Σύμφωνα με τη μητέρα της 18χρονης, στα τέλη του Φεβρουαρίου η κόρη της της είπε ότι πονάει η μέση της. Το βράδυ που γεννήθηκε το μωρό, η μάνα της μπήκε με το ζόρι στο μπάνιο και η κόρη της τής είπε: «Έκανα μαλακία»

«Ήταν στο μπάνιο για ώρα και μπήκα με το ζόρι. Μου είπε ότι έκανε μαλακία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα δεν ήξερα τι να κάνω . Μετά ξαναείδα τοι δε ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου , αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω»

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top