«Έπασχα από επιλόχειο κατάθλιψη» - Τι είπε στον ανακριτή η 18χρονη που σκότωσε το βρέφος στην Πετρούπολη

Υποστηρίζει ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό

Με σκυμμένο το κεφάλι και κρατώντας η μία το χέρι της άλλης οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή η 18χρονη, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια το νεογέννητο μωρό της και η 54χρονη μητέρα της.

Η κοπέλα προσπαθούσε με τα μαλλιά της να κρύψει το πρόσωπό της, ενώ η μητέρα της από την άλλη έδειχνε χαμένη, σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Ο δικηγόρος της 18χρονης, Σπ. Δημητρίου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν η νεαρή γυναίκα πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη ή άλλη ψυχογενή διαταραχή.

Η ίδια υποστήριξε στον ανακριτή ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό και ότι προσπάθησε να το επαναφέρει στη ζωή, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η μητέρα της από την άλλη υποστήριξε ότι δε γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη της κόρης της μέχρι τη στιγμή του τοκετού και ότι τη βοήθησε να γεννήσει μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα κατάλαβε ότι ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα και η εγκυμοσύνη προέκυψε από ευκαιριακή σχέση που είχε.

Μέχρι τη στιγμή του τοκετού είχε καταφέρει να κρύψει την εγκυμοσύνη της από όλους, καθώς είχε αρκετά περιττά κιλά.

Ωστόσο, μετά τον εντοπισμό του νεκρού βρέφους και μετά από συνεχείς έρευνες από την αστυνομία, κάποιοι γείτονες είχαν επισημάνει μια αλλαγή συμπεριφοράς στη 18χρονη.

Έτσι μετά από τεστ DNA που έκαναν αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών σε δέκα κορίτσια της γειτονιάς από 17 έως 20 ετών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη μητέρα του άτυχου βρέφους που ήταν η 18χρονη.

Σε βάρος της κοπέλας ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top