Θερμή υποδοχή στην Κνωσό για τον Κάρολο και την Καμίλα

Τουρίστες τους χαιρετούσαν και μιλούσαν μαζί τους - Πρώτη ανάρτηση: 12:42

«Εγγλέζοι» για μια ακόμα φορά στο ραντεβού τους ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς στις 12:30 ακριβώς προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης το Airbus της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Κάρολος και η Καμίλα χαμογελαστοί βγήκαν από το αεροσκάφος και χαιρέτισαν εγκάρδια την πρόξενο της Βρετανίας, η οποία υποκλίθηκε στο πριγκιπικό ζεύγος πριν δώσει το χέρι της

Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο ήταν δρακόντεια, ενώ το ζευγάρι υποδέχθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος.

Κάρολος και Καμίλα επιβιβάστηκαν γρήγορα στο αυτοκίνητο και έφυγαν για Κνωσό. 

Εκεί τους υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Μ. Βλαζάκη και άλλοι φορείς.

Μάλιστα ο Κάρολος και η Καμίλα δεν σταμάτησαν να χαιρετούν Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και μετά ξεκίνησε η ξενάγησή τους.

Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.

Ο ίδιος ο Κάρολος άλλωστε είχε ζητήσει να μην κλείσει η Κνωσσός για χάρη τους και να μην διαταραχθεί στο ελάχιστο η σωστή λειτουργία του χώρου.

Το πρόγραμμα στην Κρήτη

Ο Κάρολος θα περιηγηθεί στη Βίλα Αριάδνη και τις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, ενώ η Καμίλα θα μεταβεί στην ενδοχώρα και το Οινοποιείο Λυραράκη.

Το ζευγάρι μετά θα μεταβεί στις Αρχάνες, όπου και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας και θα συναντηθεί με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο χωριό.

Μετά Κάρολος και Καμίλα θα πάνε στην Παναγίας, όπου θα υπάρχει μπουφές με τοπικά προϊόντα, ενώ θα συναντηθούν με κατοίκους των Αρχανών και θα περιηγηθούν σε καφενεία της περιοχής.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με κρητικό γλέντι το αργότερο ως τις 16:00 το μεσημέρι.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top