Σε ρόλο θείας Λένας η Καμίλα – Διάβασε Harry Potter σε μαθητές στη Μονή Καισαριανής

Ξεναγήθηκε στο μοναστήρι από την υπουργό Πολιτισμού

Τη Μονή Καισαριανής επισκέφτηκε την Πέμπτη η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα μετά από τον περίπατό της μαζί με τον Κάρολο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Εκεί την υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία και την ξενάγησε στο χώρο της Μονής, ενώ μαθητές από τη σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου έπαιξαν ένα θεατρικό σκετς στη Δούκισσα και την άκουσαν να τους διαβάζει ένα απόσπασμα από τον Harry Potter.

Η Καμίλα διάβασε στους μαθητές από το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο το κεφάλαιο 6 από το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος», όπου περιγράφεται η σκηνή που ο Χάρι Πότερ φεύγει για το Χόγκουαρτς. Το ίδιο κεφάλαιο διάβασε στα ελληνικά και η Λυδία Κονιόρδου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές οι οποίοι παρουσίασαν την αντίστοιχη θεατρική σκηνή με τη Δούκισσα να τους επιβραβεύει με το πιο ενθουσιώδες χειροκρότημα.

Οι μαθητές δώρισαν στην Καμίλα έναν πίνακα ζωγραφικής.

Λίγα λόγια για τη Μονή Καισαριανής

H Μονή Καισαριανής είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας και ιδρύθηκε μεταξύ 11ου και 12ου αιώνα στα ερείπια αρχαίου ναού, πιθανότατα της Δήμητρας. Πέριξ του ναού λειτουργούσε φιλοσοφική σχολή, η οποία διαλύθηκε με διάταγμα του Ιουστινιανού το 529 μ. Χ. Ο αρχαίος ναός μετατράπηκε σε χριστιανικό μοναστήρι ορθοδόξων τον 7ο αιώνα.


 
Ονομάζεται επίσης και Κριός Μονή (Μονή του Κριαριού), από τη μαρμάρινη κεφαλή κριαριού στην κρήνη στο ανατολικό τείχος της μονής. Το πιο γνωστό από τα μετόχια της μονής στην Αττική είναι μες στο κέντρο της Αθήνας, το μετόχι του Ηριδανού ή Μικρό Μοναστήρι, το πολύ γνωστό μας Μοναστηράκι.


 
Αποτελεί δημόσιο μνημείο από τις αρχές του 20ού αιώνα και σήμερα είναι επισκέψιμος, ιστορικά και αρχιτεκτονικά διατηρητέος, χώρος. Ο περιβάλλων χώρος, που ονομάζεται Αισθητικό Δάσος Καισαριανής, είναι διατηρητέο μνημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.


 
Μάλιστα υπάρχει και μια ιστορία που συνδέει τη δούκισσα της Κορνουάλης με τη Μονή Καισαριανής. Ο πατέρας του συζύγου της, Φίλιππος, είναι πρώτος εξάδελφος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Η αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη, δηλαδή η θεία του Κάρολου, χρησιμοποιούσε ως ησυχαστήριο ένα κελί του μοναστηριού!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top